Jeg har her lavet en samling af lækre retter, som man kan servere her i det varme vejr, når man ikke lige orker stå længe i et køkkenet. I denne samling er der både varme og kolde retter og de har én ting til fælles. De er NEMME! Så du skal bruge mindst muligt tid i køkkenet og så har du mere tid til at slappe af og nyde vejret.

Jeg håber, at I kan bruge min liste her til noget! Ofte er det ikke lige mad man tænker på først, når det er så hulens varmt uden for! Så jeg har lavet denne liste, så det hele er bare en smule nemmere! Først så er der snacks, så frokost/aftensmad, dessert og til sidst drikkelse.

Inden listen starter så vil jeg lige nævne, at jeg også lige har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Listen er med fokus på nem mad, som er god her i de varme sommerdage! Du trykker blot på den fede skrift, der fortæller hvad retten er under det billede, som du ønsker at se opskriften på.

Snacks

BLT dip kan serveres som snack, men det er faktisk også en dip du kan smøre på noget brød og spise som sandwich eller komme det i en tortillas, så den egner sig også som frokost eller aftensmad. Det gode ved denne dip er at den er kold! Så den er perfekt til det varme vejr.

Helt igennem MEGA LÆKKERT hvidløgsbrød!

Nachos brød hapsere! Hurtig og top lækker snack – som jeg faktisk også kunne finde på at lave til frokost, når jeg virkelig ikke orker at stå i køkkenet.

Verdens bedste ostestænger! De er lækre både varme og kolde – Perfekt sommersnack med lidt koldt at drikke til!

Vildt gode brød hapsere med champignonsauce på toppen – sprøde og lækre. Hvis det stod til mig, så blev de serveret som aftensmad i stedet for 😉

De her agurkestænger smager forrygende! Den kolde skive agurk… mums! Endnu en perfekt sommer snack!

Big Mac nachos – vi ser dem både som en lækker snack og også til tider frokost eller aftensmad, når der skal nydes lidt godt 🙂

Bacon kartofler – det behøver ikke altid være tilbehør til aftensmaden. Lav dem som en snack i stedet for med bbq dip til.

Stik mig 10 stks af disse lækre og anderledes bruschettas!

Bacon/flødeost kryddersmør lækkert serveret på lunt brød eller bagt på brød i ovnen 🙂

Butterdejsfirkanter med ost, skinke og masser af andet godt! De her firkanter er gode varme og kolde, men vi kan faktisk bedst lide dem kolde. Så det er en super snack, når solen brænder udenfor.

Bacon/honning gulerødder med en skøn dip – en fantastisk snack!

Butterdejs hapsere er altid gode, når det er varmt! De er nemlig nemme at lave og kan nydes med en kold dip til. De her er inspireret af de engelske pølsehorn.

Cremet og skøn fetadip – Spis med grøntsagsstænger og brød.

Frokost/Aftensmad

En lækker salat som denne salat med hjemmelavet dressing og små fiskefrikadeller går man ikke galt i byen med, når det er varmt udenfor. Fiskefrikadellerne kan også skiftes ud med frikadeller eller stegt kylling. Server evt lidt brød til. Det er en let ret både tids mæssigt, men også spise mæssigt.

Mongolian beef er en rigtig nem ret og lækkert, hvis man gerne vil have en varm ret, selvom det er varmt udenfor. Den kræver ikke meget tid i køkkenet. Server gerne en frisk salat til og noget koldt at drikke.

Smækker lækker pastasalat med skinke – den er så cremet!

Kartoffelsalat går man ALDRIG galt i byen med! Server med frikadeller, kylling, grillpølser eller andet lækkert til. Det her er min lækreste kartoffelsalat med en skøn fetacreme… den smager himmelsk!

En anden kartoffelsalat, som også smager himmelsk er min kartoffelsalat med dilddressing, radisser og agurk. Frisk og lækker! Jeg laver forresten mine kartoffelsalater med ovnbagte kartofler – det smager så godt!

Taco pizza – Lavet med købedej så det bliver næsten ikke nemmere 🙂 Fyldet kommes på efter bunden er bagt, så er det en dejlig kølig aftensmad.

Lækker og nem tærte med champignonsauce og flødeost. Den kan nydes både varm og kold og så tager den ikke lang tid at lave. Ønsker man lidt kød på, så kan man nemt tilføje skinkestrimler eller stegt kylling.

Chilaquiles – nachos på bedste vis!

Rigtig gode sandwiches med fetacreme og stegt kylling – skal det være ekstra hurtigt så brug kyllingepålæg i stedet for 🙂

Verdens bedste pastasalat! Vi kalder den også for den “usunde” pastasalat, når vi omtaler den herhjemme… Der er nemlig fløde og masser af bacon i 😀

Skønne hvidløgsruller er en virkelig nem ret! Kom noget skinke eller kylling i og så har du et lækkert måltid til frokost eller aftensmad.

Udover at spise koldskål til dessert, så elskede jeg de varme sommeraftener, hvor min kære mor skrev koldskål på menuen som aftensmad. Dette gør jeg stadigvæk selv den dag i dag… Det er ikke sundt og hvad så! Det smager himmelsk! Så her er min opskrift på granatæblekoldskål. Du kan sagtens skifte granatæblekernerne ud med andet frugt eller undlade det og så har du den lækreste almindelig koldskål.

Lækker pastasalat med stegte majs, bacon og godt med feta.

Kartofler bagt i staniol med masser af hvidløg er det perfekte tilbehør til grillmaden. Disse laves i ovnen. Laves de på grillen, så skal du forkoge dine kartofler og så skal de have cirka 20-25 minutter på grillen 🙂 Server dem med iskoldt smør til… mmh!

BLT inspireret wraps med tomatsalat – wauw!

Ovnbagte taquitos! Her med pulled pork, men du kan også bruge oksekød, skinke eller kylling 🙂 Vi laver dem ofte til aftensmad og nyder så resterne kolde til frokost dagen efter.

Kylling crunch wraps... jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige. Den opfylder alt trang til fastfood på selv de varmeste dage! De smager SÅ godt.

Hjemmelavet kebab serveret i pitabrød med kold yoghurt sauce og salat. Kebaben kan fryses, så den kan laves i forvejen og blot lunes, når det skal bruges. Det smager desuden også godt koldt i en sandwich.

Kyllingetærte med butterdej og flødeost. Denne tærte er også rigtig god kold og den tager ingen tid at lave. Server en god salat til og en frisk dressing.

Bagte kartofler med den bedste skinkesalat. Har du nogensinde smagt varm bagt kartoffel med kold skinkesalat? Amen, det er a match made in heaven!

Jeg savler… bedre sandwich findes ikke! Den ultimative baconsandwich!

Jeg elsker denne her salat! Man kan altid skifte tunen ud med skinkestrimler, stegt kylling, frikadeller eller andet godt 🙂 Den er med hjemmelavet dressing og en sådan salat er bare altid nem og god!

Desserter

Parfait is er noget af det nemmeste is man kan lave, fordi det ikke kræver en ismaskine og det kræver heller ikke meget af din egen tid i køkkenet! Det her er min opskift på parfait, som smager ligesom Toms skildpadder! 🙂

Nice cream – “is” lavet på bananer. Denne her er frisk, god og med smag af chokolade.

Toblerone parfait – endnu en is der ikke kræver ismaskine!

Lækker rå æblekage – yaaaas!

Snickers is hapsere… de er for gode til ikke at prøve dem!

Regnbue is – en sjov is med surt slik.

Is med knoppers og nutella – is lavet uden ismaskine 🙂

Hvid chokolade og oreo cheesecake dip – Perfekt dip til de lækre danske jordbær.

Nutella og oreo fudgesicles – ispinde som ikke kræver ismaskine.

Drikkelse

Lækre iskolde koldskålsshakes med jordbær – friske og sååå gode!

Cremet og lækker milkshake med nutella og peanut butter.

Frisk sommerdrink med ananas og hindbær – forfriskende og nem at lave!

Lækker chokolade milkshake lavet på ismaskinen – så cremet!

En julemilkshake – som også er lækker på en varm sommerdag!

Det var mine 50 idéer! 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂