Granatæblekoldskål – Hjemmelavet Koldskål

Granatæblekoldskål – Hjemmelavet Koldskål

Jeg elsker en god hjemmelavet koldskål! Og det passer jo perfekt til det varme vejr. I dag laver jeg en lækker koldskål med granatæblekerner, men de kan selvfølgelig sagtens undlades og så har du den lækreste almindelige koldskål (som i øvrigt også smager himmelsk).

Der er bare intet der slår en lækker koldskål i det varme vejr. Min mor laver koldskål hver sommer og der er bare intet som en lækker koldskål, når det var varmt udenfor. Jeg har derfor taget opskriften med mig og givet den mit eget pift. Jeg elsker en almindelig koldskål, men jeg elsker også at give koldskålen smag af frugt. Jeg har før lavet med blåbær og jordbær (dog ikke på bloggen, men fremgangsmåden er den samme, som med granatæblekerner) og denne her med granatæblekerner får den smukkelste lyserøde farve og så er den bare frisk og lækker.

Jeg ved, at nogle bruger æg i deres koldskål, men det har vi aldrig brugt i vores. Den her opskrift er min favorit og jeg har fået ret meget koldskål i mit liv 😀

4 personer

Du skal bruge:
300 gram granatæblekerner (frost er nemmest, fordi du kender vægten på posen, men friske kan selvfølgelig også bruges)
1 liter kærnemælk
125 ml fløde
125 gram sukker
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt (det kan undlades, men jeg elsker altså bare smagen af vanilje i koldskål og bruger det altid)

Server med kammerjunker og evt ekstra granatæblekerner på toppen

Sådan laves den:

Kom granatæblekernerne i en gryde og giv dem et opkog og giv dem et par minutter, så alt saften kan trykkes ud af dem.

Kom væske og kernerne op i en si over en skål og tryk nu saften ud med en ske.

Stil saften i køleskabet og lad den køle i en time.

Bland sukker, kærnemælk, fløde, vanilje og citron i en stor skål og rør, indtil det er blandet godt og sukkeret ikke knaser i blandingen (det skal altså være opløst).

Kom nu granatæblesaften i og rør rundt.

Den er nu klar til servering med kammerjunker på toppen og evt ekstra granatæblekerner.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følgeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *