Lækker madplan til den kommende uge med masser af forskellige lækre retter, idéer til lidt snacks og retter til gæster og bagværk til weekenden.

I denne her madplan kommer der ikke til at være dage med fokus på rester eller rugbrøds dage for at holde prisen nede. Der vil nogle dage være mad til overs, men de fleste af mine retter er frysevenlige og du kan også vælge at skære en eller 2 dage fra og så blot nyde rester de dage. Jeg arbejder hjemme, og min kæreste er hjemme 4 dage om ugen og de resterende dage får han rester fra aftensmaden med i madpakken (hvis det er rester), så de fleste rester får vi spist til frokost. Ellers så fryser vi maden ned og så har vi et lækker måltid til en dag, hvor vi har for travlt til at lave noget i køkkenet. Så brug denne her madplan til inspiration. Hvis du gerne vil spare penge, så skær et par dage fra og nyd rester dagen efter til aftensmaden.

Du vil i denne madplan også finde ekstra opskrifter med gode idéer til weekenden, hvis du skal have gæster eller ønsker at bage noget lækkert til resten af familien.

Jeg vil i denne madplan for denne uge fokusere på en familie på 4 personer, hvor alle ville kunne blive mætte også selvom det er 4 voksne 🙂 Du kan altid halvere en opskrift, hvis I kun er 2 eller nyde rester dagen efter til frokost eller fryse maden ned, hvis den er frysevenlig. Denne madplan er kun til inspiration, så der bliver ikke lavet indkøbsliste. Hvis der ønskes flere madplaner i fremtiden og der vil være stemning for at der kommer indkøbsliste til planen, så vil jeg selvfølgelig kigge på det! Men da denne madplan også indeholder ekstra opskrifter, hvis der kommer gæster eller der skal bages i weekenden, så kan det blive en noget længere liste. Jeg kan dog også dele listen op i 2, så liste nummer 2 bliver ekstra ingredienser til gæstemenuen og ekstra retter til weekenden 🙂

Madplan Uge 15:

 

Mandag – er for de fleste en dag, hvor endnu en travl arbejdsuge starter og man ikke lige orker at stå flere timer i køkkenet, når man kommer hjem. Jeg synes derfor at min one pot pasta med pesto er en helt fantastisk ret til en travl mandag! Den er cremet, lækker og færdig på 20 minutter! Jeg anbefaler at servere en lækker salat til og lidt brød, så kan en familie på 4 nemt blive mæt. Ønsker man lidt kød i retten, så kan der nemt tilføjes 300-500 gram kyllingebryst skåret i tern i gryden.

Tirsdag – er en dag hvor min kæreste er hjemme og jeg vil gerne lave det hele lidt ekstra lækkert + give ham en skøn madpakke med på uni til dagen efter. Så det bliver en lækker hjemmelavet kyllingesalat lavet på pulled kylling med hjemmelavet rub, det er altså bare lige sagen! Den bliver serveret i brød, som en lækker sandwich. Det her er ikke den typiske kyllingesalat med karry og bacon eller asparges, champignon og bacon. Niks! Denne her pulled kylling med rub giver en helt fantastisk kyllingesalat med et twist. Jeg serverer den med sprødt kyllingeskind til aften og så steger jeg noget bacon til hans sandwich i morgen, så han stadig får lidt ekstra lækkert i, selvom kyllingesalaten er mega lækker alene! Du bestemmer helt selv hvad du kommer i disse sandwiches med kyllingesalat, men jeg er vild med tynde agurkeskiver, lidt salat og hakket persille. Der er nok kyllingesalat til 6-10 sandwiches alt efter hvor meget der kommes i. Vi nyder en hel del fyld, så vores plejer at række til 6. Spises der kun 4 sandwiches, så er der til 2 lækre madpakker dagen efter 🙂

Onsdag – Det er midten af arbejdsugen og jeg trænger ofte til lidt ekstra godt… sådan lidt at fejre at weekenden ikke er så langt væk 😀 For mig er det en af mine favorit retter, der virkelig kan få mig til at fejre at weekenden er på vej! Ovnbagte kartofler og kylling i en lækker champignonsauce. Det er en helt igennem lækker ret, som kan få alle til at sige “mmmh”. Retten har fået masser af ros og det er bare en vinder i mine øjne. Min kæreste elsker den også, så det er en ret han ser frem til, når den er på madplanen. Server med lidt salat til og så kan 4 personer nemt blive mætte.

Torsdag – Om torsdagen elsker jeg lidt nemt, fordi jeg ved weekenden er der, hvor jeg bruger ekstra meget tid i køkkenet, fordi jeg elsker at bruge tid på god mad! Så i dag har jeg valgt en lækker ret! Stegte nudler med svinemørbrad og peanuts.Der kan nemt bruges kylling i stedet for, hvis der ikke lige er svinemørbrad på tilbud 🙂 Der er nok mad til 4 også til at blive godt mæt på. Vi serverer normalt ikke noget ved siden af denne ret, men en god salat er jo altid et hit.

Fredag – Om fredagen må det gerne være lidt lækkert, men ikke tage for lang tid. Jeg nyder, at smide mig på sofaen tidligt fredag aften og blot slappe af. Så er en god tortillalasagne med oksekød et hit! Vi elsker den herhjemme. Der er mere end nok til 4 mennesker her. Der er også nok til 6 (med mindre man er meget sulten) Vi plejer at nyde det sidste til frokost dagen efter og lune det i ovnen, så kanterne bliver lidt sprøde. En god salat til denne ret og en creme fraiche dressing til er også lækkert.

Lørdag (inklusiv kage) – Lørdag er en dag, hvor jeg godt kan lide at bruge lidt længere tid i køkkenet. Så der er planlagt pulled kalkunlår i pitabrød med bagte tomater og en hjemmelavet dressing. Det er egentlig ikke fordi retten tager specielt meget af din tid at lave, men der er lidt flere elementer i retten og flere ting der skal forberedes. Du kan med fordel bruge kyllingoverlår i stedet for kalkunlår, hvis din butik ikke lige har kalkunlår. Jeg elsker kombinationen af bagte tomater, kalkun (eller kylling) og min hjemmelavet dressing – den dressing er to die for! 😀 Server det hele i store pitabrød eller store burgerboller evt. med ovnbagte kartofler til eller fritter og så er der nemt til 4 personer.

Jeg har samtidig også valgt, at vi skal have en lækker lille dessert lørdag aften, som jeg forbereder om formiddagen. En super lækker chokolade banankage, som er så lækker svampet og smager helt igennem fantastisk. Fik jeg nævnt at den er med Baileys glasur? Mums! Er I en familie med mindre børn, så kan du nemt droppe Baileys og bruge mælk eller vand i stedet for.

Søndag – søndag er for mig en hyggedag. Nogle gange soves der længe og andre gange står jeg tidligt op og hygger mig i køkkenet – jeps, jeg elsker bare at lave mad 🙂 Det er også ofte en dag der forberedes til madpakker til de dage, hvor der ikke er nok rester. Jeg har derfor valgt, at der denne dag skal forberedes lækre bløde pizzaboller, som holder sig lækre i madpakken og er frysevenlige! De bliver samtidig også menuen til aftensmaden, så vi bare kan nyde søndagen. Opskriften giver 12 lækre store bløde pizzaboller. Jeg spiser kun en, da de er pænt store – dog spiser min kæreste 2. Så der er rigeligt til aftensmad og forhåbentlig også lidt til madpakkerne ellers kan jeg anbefale at lave dobbelt portion, hvis der er plads i fryseren, for de er virkelig gode!

Skal I have gæster i weekenden? Så har jeg et par lækre ting jeg bestemt vil anbefale!

En lækker hapser inden hovedretten – Det er ikke altid vi serverer en forret inden hovedretten til vores gæster. Nogle gange bliver det i stedet en lækker snack, når de kommer og så kan de nyde dem sammen med en velkomstdrink. Denne gang vil jeg anbefale disse skønne brødhapsere med en skøn champignonsauce på. De smager himmelsk!

Hovedret – Jeg elsker kyllingroulade! Specielt kyllingroulade med flødeost, jalapeños, bacon og en dry rub! Som tilbehør vil jeg anbefale mine ovnbagte nye kartofler i staniol med masser af hvidløg! Virkelig skønt tilbehør! Jeg nyder en kold sauce/dressing til varme kartofler og kød. F.eks. denne her lækre dressing med rødløg og purløg. Dressingen er i opskriften serveret sammen med nogle lækre gulerødder, som også kunne være super tilbehør, som gæsterne vil elske. Jeg elsker samtidig en lækker salat til og her kan jeg anbefale en salat med rucola, ristede nødder og andet grønt.

Dessert – Til dessert er I bare nødt til at prøve min skildpadde parfait! Den smager ligesom skildpadder med rom og karamelfyld og jeg har lavet denne parfait uden at bruge skildpadder! Jeg har selv lavet fyldet, som smager af skildpadder og tilføjet i parfaiten og den smager bare helt fantastisk!

Jeg håber, at madplanen kan bruges! Den har faktisk været ret sjov at lave, så jeg kunne godt finde på at lave flere i fremtiden, hvis det har interesse! 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!