Skøn madplan for uge 19 med masser af forskellige lækre retter, idéer til lidt snacks og retter til gæster og bagværk til weekenden. Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration! 🙂

I er heldigvis glade for mine madplaner! (Mine tidligere madplaner kan findes lige her) Så jeg har lavet en ny for den kommende uge! Jeg håber, at I vil tage godt imod den! 🙂 Jeg har valgt at lave madplan hver lørdag her på bloggen og I vil derfor fremover hver lørdag kunne finde en ny madplan her på siden før kl 11. Så er der stadig masser af tid til at planlægge og handle til den kommende uge.

Lidt praktisk om min madplan:

I denne her madplan kommer der ikke til at være dage med fokus på rester eller rugbrødsdage for at holde prisen nede. Der vil nogle dage være mad til overs, men de fleste af mine retter er frysevenlige og du kan også vælge at skære en eller 2 dage fra og så blot nyde rester de dage. Jeg arbejder hjemme, og min kæreste er hjemme 4 dage om ugen og de resterende dage får han rester fra aftensmaden med i madpakken (hvis der er rester), så de fleste rester får vi spist til frokost. Ellers så fryser vi maden ned og så har vi et lækker måltid til en dag, hvor vi har for travlt til at lave noget i køkkenet. Så brug denne her madplan til inspiration. Hvis du gerne vil spare penge, så skær et par dage fra og nyd rester dagen efter til aftensmaden 🙂

Du vil i denne madplan også finde ekstra opskrifter med gode idéer til weekenden, hvis du skal have gæster eller ønsker at bage noget lækkert til resten af familien. Der er denne gang også tilføjet en skøn blondie/brownie og nogle lækre kyllinge hapsere til weekenden!

Jeg vil i denne madplan fokusere på en familie på 4 personer, hvor alle vil kunne blive mætte også selvom det er 4 voksne 🙂 Du kan altid halvere en opskrift, hvis I kun er 2 eller nyde rester dagen efter til frokost eller fryse maden ned, hvis den er frysevenlig. Vi er desuden heller ikke bange for kalorier (hvilket nok også ses i madplanen). Jeg vil altid anbefale at lave en lækker salat til aftensmaden – dog ikke hvis der er tale om suppe 😉 Denne madplan er kun til inspiration, så der bliver ikke lavet indkøbsliste. Hvis der ønskes flere madplaner i fremtiden og der vil være stemning for at der kommer indkøbsliste til planen, så vil jeg selvfølgelig kigge på det!

Jeg nævner flere gange i mine madplaner, at mine retter er gode med en lækker salat til. Jeg har derfor planlagt flere opskrifter på lækre salater i den kommende tid og jeg har allerede lavet en skøn salat til jer med ovnbagte gulerødder, feldsalat, ristede kikærter og en skøn dressing. Det er en LÆKKER salat til hovedretten eller til gæsterne i weekenden 🙂

Madplan Uge 19:

Mandag – Jeg vil starte ugen godt ud med en lækker og meget nem tærte! En skøn kyllingetærte med porrer, flødeost og butterdej. Den er lækker både kold og varm. Jeg vil som altid anbefale en god salat til eller gnavegrønt. Der er nok til 6 personer, så måske der et par heldige til tirsdagens frokost 😉

Tirsdag – I dag bliver det også ret nemt! En skøn og anderledes kartoffelsalat med fetacreme og cherrytomater. Den smager virkelig fantastisk! Fik jeg nævnt at den er lavet med ovnbagte kartofler i stedet for kogte? Det giver en super god smag. Server med kød til og evt en grøn salat.

Onsdag – I dag bliver det en lidt anderledes pastaret. Jeg er en af dem som virkelig elsker syltet hvidløg! Jeg har derfor lavet en opskrift på en kold pastaret med en hvidløg/tomatpesto dressing. Jeg elsker den! Der kan blandes salat i og evt. stegt kylling og så er den også lækker med brød croutoner og/eller peanuts på.

Torsdag – Jeg elsker en lækker fajita bowl! Du kan også sagtens proppet kødet, salaten og dressingen i pitabrød i stedet for 🙂 Det er en top nem aftensmad og så smager den bare herligt!

Fredag – Om fredagen vil jeg gerne have det til at gå ekstra stærkt! Jeg elsker at bruge aftenen på sofaen med en god film, så der vil jeg ikke stå længe i køkkenet. Så i dag er det paninis med tomatpesto, kylling og ost. De smager så godt! Du kan altid bruge grovbrød og kommer mere salat i og evt servere gnavegrønt til. Du laver selvfølgelig bare den mængde paninis som familien kan spise.

Lørdag (kage og kyllinge hapsere) – I dag bliver lørdagen en nem (men lækker dag) på planen er der valgt en af mine yndlings pastasalater! Pastasalat med bacon og fløde. Sund? Nej, men top lækker! Server med salat til eller bland evt salat i. Det er for mig den perfekte pastasalat at komme i en boks og tage med på tur og nyde ude i det lækre vejr!

Skal der laves lidt lækre hapsere i dag? Disse kyllinge hapsere med BBQ og en lækker dressing til er virkelig bare mums! De er så nemme at lave og smager himmelsk! De her er også fryseegnet og jeg laver dem ind i mellem, så min kæreste kan få et par stykker med i madpakken til den kommende uge. Så tager han bare et par stykker med direkte fra frost om morgenen og så er de klar til frokost. Det er også en skøn hapser at lave, hvis der inviteres venner på besøg. Hvem kan sige nej til disse?!

Skal der hygges lidt ekstra sådan en lørdag, så kan jeg anbefale mine fudgy blondie/brownies med 4 forskellige chokoladebarer i! Den er også fantastisk lækker uden chokoladebarerne, hvis man vil spare en smule på kalorierne 😉 Kagen er også fryseegnet og den smager fantastisk med is og friske bær til.

Søndag – Jeg vil gerne slutte ugen godt af! Jeg elsker kødboller og tomatsauce! Det her er bagte kødboller i en tomatsauce med ricotta. Den smager himmelsk! Den kan serveres med pasta til eller evt bare til noget grovbrød og en lækker salat.

Skal I have gæster i weekenden? Så har jeg et par lækre ting jeg bestemt vil anbefale!

En lækker lille hapser inden hovedretten – Denne gang vil jeg anbefale lækre tortilla hapsere! De er så nemme at lave og de kan forberedes nogle timer i forvejen. De er et hit! 🙂

Hovedret – Min mor har serveret denne her ret så mange gange både for familien, men også for gæster. Det er kylling, chorizo og mandler i fad. Det smager så godt! Den servers med ris til og en god salat. Min mor serverer den ofte med rucola til (hvilket jeg også selv elsker at servere til).

Dessert – Skal der imponeres lidt til desserten? Så er denne lækre oreo cheesecake et virkelig godt valg! Den smager skønt med friske jordbær til. Det er en lidt gammel opskrift, men den smager altså stadig bare skønt!

Jeg håber, at madplanen kan bruges! 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂