En virkelig lækker og nem butterdejstærte med bacon og masser af ost! Serveret med rødløg og en frisk hjemmelavet dressing på toppen. Tærten kan nydes varm, men den er også virkelig skøn kold.

Butterdej… holder du ikke snart op med at lave noget med butterdej Julia? Næh! Jeg elsker simpelthen butterdej for meget og jeg har stadig masser af idéer! 😀

Jeg har masser af lækre opskrifter med butterdej! Heriblandt: Butterdejsfirkanter med ricotta og skinke / ButterdejssnegleGræsk farsbrøds hapsere / Butterdej med creme og marcipan / Engelske pølsehorn med et dansk twist / Pizza lunch bites / Jalapeño popper twisters 

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Tærten her kan nydes som en forret eller som et element til hovedret med en lækker salat til.

Butterdejstærte
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Lækker Butterdejstærte Med Bacon, Ost Og Hjemmelavet Dressing

En vildt god og nem bacontærte lavet med butterdej. Under alt den skønne bacon ligger der flødeost og cheddar. Server med lidt rødløg og en frisk hjemmelavet dressing. Opskriften er til 6 personer, hvis den serveres med en lækker salat til. 
Ret Bacontærte, Frokost, Hovedret, Tærte
Keyword Bacontærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Tærten

 • 1 plade fersk butterdej 250-275 gram alt efter mærke
 • 250-300 g bacon skiver
 • 200 g flødeost
 • 100 g cheddar fra blok fintrevet

Andet

 • Rødløg skåret i skiver

Sådan gør du

Tærten

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Steg bacon skiverne på en pande, men de skal endelig ikke steges for meget, da de vil stege videre i ovnen på tærten. Så steg dem til de har en smule farve, men stadig er gode bløde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
 • Smør en butterdejsplade med flødeost, men lad 1 cm kant være fri for ost hele vejen rundt.
 • Drys så med fintrevet cheddar over det hele.
 • Læg baconskiverne så de dækker det meste af butterdejspladen (du bestemmer selv hvor mange skiver).
 • Tærten skal nu i ovnen i 18-20 minutter eller indtil kanterne er godt gyldne.

Dressing

 • Imens tærten bager så kan du lave dressingen ved at at blande mayonnaise, creme fraiche, purløg, salt og peber sammen.

Færdiggør

 • Skær nogle rødløgsringe til toppen.
 • Når tærten er færdig, så er det hele klar til servering.

Noter

Tærten er god både varm og kolde, så den kan også nydes kold på tur eller i madpakken. 

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂