“Snyde” Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

“Snyde” Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

Jeg elsker hjemmelavet fastelavnsboller og i dag har jeg lavet en udgave, som er lidt nemmere end dem med hjemmelavet dej. De er nemlig lavet på butterdej. De er samtidig lavet i en muffinform, så cremen bliver indeni “bollerne”. Jeg snyder dog ikke helt med disse boller, da jeg har en hjemmelavet vaniljecreme i, som også kan bruges i alm fastelavnsboller. Cremen vil ikke ryge ud af bollerne, hvis de er lukket ordentligt. Den hjemmelavet creme smager så skønt!

12 stks – svarende til 1 muffinbageform

Du skal bruge:
2 plader fersk butterdej
150 gram marcipan

500 ml sødmælk
60 gram sukker
40 gram maizena
1 æggeblomme
2 tsk god vaniljeekstrakt

1 let pisket æg

Glasur:
Flormelis
Kakao
Vand

 

Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave disse på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Det nemmeste er faktisk hvis du ser videoen. Den viser hvordan jeg laver cremen og konsistensen på den. Den viser også hvordan jeg samler disse fastelavnsboller 🙂

Først laver vi cremen. Kom mælk, sukker, maizena, æggeblomme og vanilje i en gryde. Rør i det engang i mellem. Når det begynder at boble, så begynder det at blive tykt ret hurtigt. Lad det boble i 5-10 sekunder og tag så gryden af varmen og stil til side.

Tryk nu 12 store (9 cm i diameter – 10 cm gør dog heller ikke noget, men så skal du nok bruge en ekstra plade butterdej) og 12 mindre (8 cm) cirkler i dine to plader butterdej (se evt min video).

Kom de store cirker i hver deres muffinhul i formen.

Skær skiver af marcipanen og kom en skive i hvert muffin hul.

Kom så en god spiseske creme i (den er stadigvæk lun, men dette gør ikke noget)

Kom nu den mindre cirkel butterdej ovenpå og saml/tryk de to butterdejscirkler sammen hele vejen rundt, så godt du kan, så de alle sammen er lukket (er du i tvivl om dette trin, så se videoen)

Børst toppen med æg og bag nu disse basser i ovnen ved 180 grader varmluft i 22-25 minutter eller indtil de har en god gylden farve.

Lad dem køle af og i mens de køler af, så kan du lave en glasur.

Jeg måler aldrig mængden på flormelis, kakao og vand. Jeg blander blot indtil den har den konsistens og smag, som jeg ønsker. Men cirka 6 dele flormelis til 1 del kakao og så vand indtil det er en lækker glasur.

Pynt dem med glasur og så har jeg intet andet at sige end – velbekomme! 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *