“Snyde” Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

“Snyde” Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

Jeg elsker hjemmelavet fastelavnsboller og i dag har jeg lavet en udgave, som er lidt nemmere end dem med hjemmelavet dej. De er nemlig lavet på butterdej. De er samtidig lavet i en muffinform, så cremen bliver indeni “bollerne”. Jeg snyder dog ikke helt med disse boller, da jeg har en hjemmelavet vaniljecreme i, som også kan bruges i alm fastelavnsboller. Cremen vil ikke ryge ud af bollerne, hvis de er lukket ordentligt. Den hjemmelavet creme smager så skønt!

Hvis du søger andre lækre opskrifter med butterdej, så kan du finde alle mine opskrifter lige HER. Der finder du alt fra Big Mac butterdejstang, tærter og små lækre hapsere.

Jeg elsker fastelavnsboller og nogle gange vil jeg gerne have fastelavnsboller lidt hurtigere end det tager at lave en dej, som skal hæve eller lave en wienerbrødsdej. Så derfor har jeg bikset disse nemme og lækre fastelavnsboller sammen med butterdej, hjemmelavet vaniljecreme og marcipan.

Tips til disse fastelavnsboller

Du kan f.eks. tilføje chokolade og/eller nødder indeni, sammen med marcipanen.

"Snyde" Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan "Snyde" Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave disse på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Det nemmeste er faktisk hvis du ser videoen. Den viser hvordan jeg laver cremen og konsistensen på den. Den viser også hvordan jeg samler disse fastelavnsboller.

"Snyde" Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan
Udskriv Pin Opskriften
0 fra 0 stemmer

"Snyde" Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og Marcipan

Lækre fastelavnsboller lavet med butterdej, hjemelavet vaniljecreme og marcipan.
Ret Fastelavnsboller, Kage
Keyword Butterdej, Marcipan, Vaniljecreme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Vaniljecreme

Til pensling

Sådan gør du

 • Først skal cremen laves. Kom mælk, sukker, maizena, æggeblomme og vanilje i en gryde. Rør i det engang i mellem. Når det begynder at boble, så begynder det at blive tykt ret hurtigt. Lad det boble i 5-10 sekunder, i mens du rører godt rundt og tag så gryden af varmen og stil til side.
 • Tryk nu 12 store (9 cm i diameter – 10 cm gør dog heller ikke noget, men så skal du nok bruge en ekstra plade butterdej) og 12 mindre (8 cm) cirkler i dine to plader butterdej (se evt min video).
 • Kom de store cirker i hver deres muffinhul i formen.
 • Skær skiver af marcipanen og kom en skive i hvert muffin hul.
 • Kom så en god spiseske creme i (den er stadigvæk lun, men dette gør ikke noget)
 • Kom nu den mindre cirkel butterdej ovenpå og saml/tryk de to butterdejscirkler sammen hele vejen rundt, så godt du kan, så de alle sammen er lukket.
 • Børst toppen med æg og bag nu disse basser i ovnen ved 180 grader varmluft i 22-25 minutter eller indtil de har en god gylden farve.
 • Lad dem køle af og i mens de køler af, så kan du lave en glasur.
 • Jeg måler aldrig mængden på flormelis, kakao og vand. Jeg blander blot indtil den har den konsistens og smag, som jeg ønsker. Men cirka 6 dele flormelis til 1 del kakao og så vand indtil det er en lækker glasur.
 • Pynt fastelavnsbollerne med glasur og så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

De kan fryses uden glasur. 
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

"Snyde" Fastelavnsboller Med Hjemmelavet Vaniljecreme Og MarcipanSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *