Chicken tikka masala er noget jeg virkelig elsker. En fantastisk indisk ret, som er skøn til både hverdag og weekend. Jeg serverer altid kylling tikka masala med hjemmelavede naan, hjemmelavet raita (en lækker yoghurtdip) og ris. Retten er så nem at lave og den er et mega hit herhjemme.

Udover butter chicken, så er chicken tikka masala eller kylling tikka masala en af mine favorit indiske retter – specielt med den nævnte tilbehør til. Den har lidt spark, men det er bestemt stadigvæk en ret for hele familien – man kan evt. skippe cayennepeber.

Chicken tikka masala er en velsmagende indisk ret lavet med mørt kyllingekød, der er marineret i krydret yoghurt, stegt indtil mørt og boble i en lækker tomatsauce med fløde. Den serveres i en cremet tomatbaseret sauce, der kombinerer krydderier og 38% fløde for en fyldig smag. Jeg kan ikke anbefale at lave den med lettere produkter, den bliver klart bedst på rigtig fløde.

Chicken tikka masala samt naan er beege frysevenlige, så jeg anbefaler klart at lave dobbelt portion, så man har lidt lækkert til en anden travl dag.

Prøv også: min opskrift på butter chicken

Opskrift på chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala
Udskriv Pin Opskriften
4.75 fra 20 stemmer

Chicken Tikka Masala

Opskrift på hjemme chicken tikka masala der smager himmelsk! Opskriften er til 4 personer. Serveres den med både ris, naan og raita, så kan den serveres til 5-6 personer.
Ret Chicken Tikka Masala
Køkken Indisk
Keyword Kylling, Tikka Masala
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kylling Og Marinade

Sauce

Sådan gør du

 • Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
 • Riv ingenfæren og pres hvidløgsfedene.
 • Kom kyllingen i en frysepose sammen med yoghurt, alle krydderierne til marinaden, hvidløg og ingefær og sørg for det hele er blandet godt – se evt. min video længere nede i indlægget.
 • Kom posen på køl i mindst en time, men gerne i 3 timer.
 • Hak løget.
 • Tilføj 2 spsk olie til en pande og steg kyllingen af 3 omgange (så panden ikke er overfyldt), så det får lidt farve – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Når alt kylling er stegt og fjernet fra panden, så tilføjes smør og løget steges, indtil det er har fået lidt farve.
 • Tilføj garam masala, spidskommen, stødt koriander, gurkemeje og cayennepeber og steg i nogle sekunder før tomatpastaen tilføjes og steges med i ca. 30 sekunder.
 • Tilføj passata og lad det småsimre i 3-5 minutter.
 • Tilføj fløde og kyllig og lad det simre i 10 minutter og smag så saucen til med salt.
 • Så er retten klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Jeg måler krydderierne op i en skål til saucen, så de kan komme i på én gang.
Retten er frysevenlig og kan fint holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder.

Tips til opskriften

Jeg måler krydderierne op i en skål til saucen, så de kan komme i på én gang.

Retten er frysevenlig og kan fint holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder.

Jeg serverer altid kylling tikka masala med både naan og ris og så selvfølgelig hjemmelavet raita.

Hvad kan man servere til chicken tikka masala

En favorit er friskbagt naan eller naanbrød, perfekt til at dyppe i den krydrede tomatsovs eller til at pakke omkring de saftige stykker kylling. Jeg laver altid hjemmelavet fladbrød til indisk mad. Jeg kan også altid anbefale ris til enten basmati eller jasmin, da risene kan suge noget af alt den lækre indiske sauce.

Raita er også et must til indisk mad, en forfriskende yoghurtdip som indeholder agurk samt et strejf af krydderier – nogle laver den også med tomat og evt lidt frisk mynte i.

Hvis du ønsker noget let og forfriskende, kan en grøn salat med tomater, agurker og løg passe rigtig godt til eller evt. en mangosalat.

Sådan laves chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala
Hjemmelavet chicken tikka masala – opskrift på kylling tikka masala

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.