Chicken korma er en lækker indisk klassisker. Denne kylling korma er serveret med hjemmelavet naan, raita og ris.

Jeg elsker chicken korma. Den cremede og lækre sauce som mandler og græsk yoghurt giver er et stort hit herhjemme. Dette er min bedste opskrift på chicken korma. Foruden butter chicken så er chicken korma eller kylling korma en af mine favoritter i det indiske køkken. Retten smager himmelsk og den har et dejligt kick uden at være for stærk.

Chicken korma er en lækker indisk ret, der er kendt for sin rige og cremede smag. Denne ret består normalt af mørt kyllingekød, der er tilberedt i en cremet sovs med krydderier som ingefær, hvidløg og koriander. Serveret med basmati ris og naan gør chicken korma til en velsmagende og hjertevarmende servering for hele familien. Jeg elsker at servere retten for gæster!

Korma chicken kan sagtens serveres bare til ris, kartofler eller pasta, men den er ekstra god, hvis der også er naan til (det kan også være købt naan/fladbrød) og en lækker kold raita til.

Prøv også butter chicken.

Chicken Korma
Udskriv Pin Opskriften
4.96 fra 23 stemmer

Chicken Korma

Lækker opskrift på hjemmelavet chicken korma. Serveres retten både med ris, naan og raita, så er der til 5-6 personer. Indeholder reklamelink for nemlig.com. Du kan hurtigt handle ind til hele den lækre opskrift på nemlig.com med ét enkelt klik.
Ret Chicken Korma
Køkken Indisk
Keyword Kylling, Mandler, Yoghurt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

KØB HOS NEMLIG

Sådan gør du

  • Kom 1 dl græsk yoghurt, mandler, tomatpasta, ingefær, hvidløg, garam masala, paprika, spidskommen, salt, gurkemeje og cayennepeber i en minihakker og kør, indtil du har en lækker cremet pasta – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Skær kyllingen i mundrettestykker.
  • Kom kylling, pastaen og den sidste dl græskyoghurt i en pose og sørg for det hele er blandet godt.
  • Kom posen på køl i 2-3 timer.
  • Hak løget.
  • Kom smør og olie på en pande og steg løget, indtil det får lidt farve.
  • Tilføj hele kyllingemikset og steg, indtil kyllingen er tilberedt.
  • Tilføj fløde og lad saucen komme op og simre.
  • Smag til med salt og så er retten klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Retten er frysevenlig og kan også sagtens holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder.

Tips til opskrift på kylling korma

Retten er frysevenlig og kan også sagtens holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder. Den vil miste en lille smule kick efter frys, men den er simpelthen så proppet med lækker smag at det ikke gør noget.

Du kan finde min opskrift på naan og raita her.

Når retten lunes igen, så gør det langsomt i en gryde.

Jeg bruger udbenet kyllingelår, da det egner sig bedst til retten – man kan dog udskifte med kyllingebryst, men kan du finde udbenet kyllingelår, så brug endelig det.

Chicken korma eller kylling korma kan også laves til f.eks. oksekød korma, korma med lam eller vegetarisk korma. Ønskes min opskrift på korma lavet vegetarisk, så skift kyllingen ud med blomkål i mindre stykker eller f.eks. paneer i tern.

Sådan laves chicken korma

Hvad kan man servere til chicken korma?

Ris – helst basmati men jasmin kan også gå er altid et sikkert hit til indisk mad. Risene gør retten til mildere og så er man sikker på at få masser af saucen i en mundfuld, fordi risene suger godt. Udover ris så er naan eller naanbrød også altid et must hjemme ved os. Jeg elsker at dyppe hjemmelavet naan i den krydrede sauce. Brødene kan også pensles med hvidløgssmør.

Mangochutney er en populær sideret, der tilføjer en sød og krydret smagskontrast til retten og så er raita også altid et sikkert hit. Raita er en agurkedip – men nogle laver den også med tomat og evt. mynte. Den kølige yogurtdip er perfekt til den krydrede indiske chicken korma.

Papadum er sprøde brød eller næsten knækbrød, som oftest spises med dip tip, men de kan også tilføje god knas til retten, hvis de serveres som tilbehør. De er dog ret krydret.

En simpel, frisk salat med agurker, tomater og løg kan give en forfriskende kontrast til den rige og krydrede smag af chicken kroma eller en lækker mangosalat.

Chicken Korma
Chicken korma

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede Indlæg

Naanbrød med ost

Naanbrød med ost

Naanbrød med ost eller bare fladbrød med ostefyld er et kæmpe hit! Jeg bruger min klassiske naanbrød opskrift uden gær, så der er naan på ingen tid. Jeg elsker at pensle disse naanbrød med hjemmelavet hvidløgssmør, da det giver en fantastisk smag. Disse hurtige…

Butter Chicken suppe

Butter Chicken suppe

Butter chicken suppe er en skøn hverdagsret, som er færdig på blot 30 minutter. Den er god til de kolde måneder og vil helt sikkert hitte i blandt familien. Butter chicken suppe er jo ikke helt butter chicken – og derfor kommer jeg også med forslag til hvad man ellers…

Tandoori kylling wraps

Tandoori kylling wraps

Tandoori kylling wraps er en superlækker aftensmadsidé, som også kan nydes kolde i madpakken dagen efter. Jeg samler dem alle, selvom vi ikke spiser så mange til aften. Så har vi det nemt dagen efter både til frokost og aftensmad og så længe de er rullet og fyldte, så…