Butter chicken smager så himmelsk. Det er en af mine yndlings indiske retter. Den er et hit specielt i det kolde vejr og en ret jeg altid bestiller når jeg er ude. Denne opskrift på hjemmelavet butter chicken smager himmelsk!

Butter chicken er en populær indisk ret, der består af mørt kyllingekød, der er marineret først og så tilberedt i en rig tomatbaseret sauce. Denne ret er kendt for sin fyldige og krydrede smag, som hitter hos de fleste.

Butter kylling eller butter chicken er specielt fantastisk serveret med hjemmelavet naan, hjemmelavet raita og ris. Det samler retten og gør den til et rigtigt festmåltid. Skulle jeg vælge en rigtig comfort food, så er butter chicken bestemt en af dem.

Prøv også butter chicken suppe og butter chicken pakker

Butter Chicken
Udskriv Pin Opskriften
4.53 fra 21 stemmer

Butter chicken

Virkelig lækker opskrift på butter chicken – fantastisk med naan, raita og ris til.
Ret Butter Chicken
Køkken Indisk
Keyword Butter chicken, Kylling
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kylling og marinade

Sauce

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
  • Pres hvidløgene og riv ingefæren på den fine side af rivjernet.
  • Kom kylling, ingefær, hvidløg, citronsaft, alle krydderier til marinanden og yoghurt i en pose og sørg for det hele er blandet godt.
  • Kom posen på køl i 3 timer.
  • Tilføj smør og olie på en pande og steg kyllingen i 3 omgang (så de har nok plads til at brune), så de kan få lidt farve – men uden at være gennemtilberedt – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Når alt kylling er stegt og fjernet fra panden, så tilføjes spidskommen, garam masala, cayennepeber og stødt koriander – steg i ca. 20 sekunder.
  • Tilføj passata, fløde, sukker og kylling tilbage i og lad det simre i 10 minutter.
  • Smag saucen til med salt og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg måler krydderierne op i en lille skål til saucen, så de kan komme i på én gang.
Retten er frysevenlig og kan også fint holde i køleskabet i lufttæt beholder i 3-4 dage.

Tips til opskrift på butter chicken

Jeg måler krydderierne op i en lille skål til saucen, så de kan komme i på én gang.

Retten er frysevenlig og kan også fint holde i køleskabet i lufttæt beholder i 3-4 dage.

Retten skal gerne marinere på køl i 3 timer for at opnå den bedst smag og mørhed på kyllingen. Den kan også sagtens marinere i 6 timer, men mindst 3. Butter chicken er en ret, som kan laves både på en stor pande eller i en gryde. Så gør det du finder nemmest, når denne indiske ret skal laves.

Hvad kan man servere til?

Et klassisk valg er basmati ris. De fungerer perfekt som et neutralt tilbehør til den krydrede butter chicken. Risene er også gode til at absorbere saucen og det klager man jo ikke over. Basmati er de mest brugte ris i det indiske køkken, men vi har næsten altid jasminris i skabet, så det serverer jeg også ofte til.

Friskbagte naanbrød er noget, som jeg altid serverer til butter chicken og andre lækre indiske retter. At dyppe brødet i saucen og i raita smager fuldstændig himmelsk.

For at afbalancere rettens krydrede smag, så er raita nærmest et must. Denne kølige og forfriskende yoghurtsauce, blandet med agurk og krydderier, hjælper med at lette krydderierne og de fleste så kan nyde en lækker krydret butter chicken uden at brænde tungen.

Mangochutney er en anden spændende ting til retten. Den søde og frugtagtige smag af mangochutney kan give en sød kontrast til rettens krydrede smag.

Sådan laves butterchicken

Butter Chicken
Butter chicken – en lækker indisk ret

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede Indlæg

Naanbrød med ost

Naanbrød med ost

Naanbrød med ost eller bare fladbrød med ostefyld er et kæmpe hit! Jeg bruger min klassiske naanbrød opskrift uden gær, så der er naan på ingen tid. Jeg elsker at pensle disse naanbrød med hjemmelavet hvidløgssmør, da det giver en fantastisk smag. Disse hurtige…

Butter Chicken suppe

Butter Chicken suppe

Butter chicken suppe er en skøn hverdagsret, som er færdig på blot 30 minutter. Den er god til de kolde måneder og vil helt sikkert hitte i blandt familien. Butter chicken suppe er jo ikke helt butter chicken – og derfor kommer jeg også med forslag til hvad man ellers…

Tandoori kylling wraps

Tandoori kylling wraps

Tandoori kylling wraps er en superlækker aftensmadsidé, som også kan nydes kolde i madpakken dagen efter. Jeg samler dem alle, selvom vi ikke spiser så mange til aften. Så har vi det nemt dagen efter både til frokost og aftensmad og så længe de er rullet og fyldte, så…