Virkelig lækker kartoffelret! Rødløg og nødder går så godt sammen med den karameliseret smag! Mums. Virkelig lækkert tilbehør til aftensmaden.

Jeg er vel ikke den eneste der elsker brunede kartofler ved juletid? Jeg elsker dem bare! Men jeg synes samtidig også at de hører til julen… selvom de smager mega godt. Jeg elsker bare visse traditioner og så har jeg også noget ekstra at glæde mig til. MEN jeg savner brunede kartofler resten af året. Jeg satte mig derfor en udfordring for et par år siden at lave en ret, som mindede om brunede kartofler, men ikke ville minde mig om jul. En sideret som vil være perfekt til aftensmaden med kød og en god salat til. Jeg fandt da på denne opskrift og den vil jeg dele med jer nu 🙂

Det er ovnbagte små nye kartofler med mandler og rødløg (hasselnødder smager også super godt i og pinjekerner) med smør og farin… Helt ærligt… Smagen er bare såååå lækker! Den har et hint af brunede kartofler, og retten minder slet ikke om jul. Så det var en win-win situation 😀

Jeg elsker at bruge kartofler i mine retter! Jeg har allerede et ton af lækre opskrifter med kartofler her på min blog. Det her er en lille håndfuld af dem: Nye Kartofler Bagt I Staniol / Bacon Kartofler Med BBQ Dip  / Bage Kartofler Med Hjemmelavet Skinkesalat  / Kartofler I Cremet Baconsauce  / Hasselbagte Kartofler Med Persille Dip  / Ovnbagte Kartofler Og Kylling I Champignon Flødesauce  / Whiskey Flødekartofler  / Sprøde Kartoffelpandekager Med Cheddar 

3-4 personer

Du skal bruge:

650 gram nye kartofler skyllet godt
2 rødløg hakket
100 gram mandler hakket groft
50 gram smør
1 dl farin
Salt
Peber
Lidt olie

Lidt hakket persille til toppen

Sådan laves retten:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær kartoflerne i halve og i kvarte, hvis de er lidt for store. Kom alle kartoflerne i en pose.

Kom lidt olie, salt og peber i posen og ryst den godt.

Kom kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i 30-35 minutter.

Kom farin og smør på en pande og giv det cirka 5 minutter.

Kom nu rødløg i og steg dem sammen med sukkerblandingen i cirka 5 minutter.

Så skal kartoflerne i og de hakkede mandler.

Steg det hele sammen, indtil sukkerblandingen begynder at hænge ved kartoflerne.

Smag til med lidt salt og retten er nu klar til servering.

Drys gerne lidt persille på toppen.

Velbekomme 😀

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!