Flæskestegssandwich Med Persilledressing

Flæskestegssandwich Med Persilledressing

Vildt lækker flæskestegsburger! Denne her kan nydes året rundt, da persilledressingen gør den frisk og lækker uden at minde om jul 🙂 Lækre sprøde svær og saftigt kød! En fantastisk god sandwich.

Jeg elsker flæskesteg! Ofte så køber vi en stor nakkekam på 5-6 kg på tilbud og skære den ud i 1-1,5kg stykker og fryser ned. Der er mange penge at spare og det er jo dejligt, når man har et lille budget som vi har 🙂 Jeg tænker ofte på jul, når jeg spiser flæskesteg, men med en super lækker persilledressing, så får du altså bare en frisk og lækker sandwich, som ikke minder om jul men bare smager fantastisk lækkert!

Jeg bruger den “mørke” siden af flæskestegen til flæskestegssandwiches. Den lyse kan selvfølgelig også sagtens bruges, men den mørke side har mere fedt og egner sig bare godt til en sandwich i stedet for at bliver serveret som en steg. Det er derfor så nemt, når vi køber en 5-6 kg nakkekam, fordi jeg kan dele stykkerne op, så jeg får en hel mørk side 🙂 .

4-6 sandwiches

Du skal bruge:

1,2 kg nakkekam / svinekam
Godt med salt
Vand

Dressing:
1 bundt persille
1 fed hvidløg
½ spsk olie
1 spsk mælk
1½ dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
Salt og peber

Briocheboller
Smør

Rødløg
Rucola
Syltede agurker

Sådan laves de:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom flæskestegen i et fad og gnub godt med salt ind i huden på flæskestegen.

Kom vand i fadet så det når flæskestegen cirka 2 cm op.

Jeg bruger et stegetermometer, så jeg er sikker på at temperaturen rammer 67 grader.

Kom nu fadet i ovnen.

Efter 70 minutter var min flæskesteg 60 grader i midten. Hvis dine svær ikke er sprøde ved dette punkt, så skal du skrue ovnen op på 210 grader og give flæskestegen cirka 10 minutter mere. Her ramte min flæskesteg 67 grader og sværene var mega sprøde.

Er sværene allerede sprøde, når din flæskesteg er 60 grader, så fortsætter du blot ved 180 grader og giver den indtil midten rammer 67 grader.

Tag nu flæskestegen ud og lad den hvile i mens de andre ting forberedes.

Nu til dressingen:

Kom persille, olie, hvidløg og mælk i en minihakker og blend indtil persille og hvidløg er hakket.

Kom så mayonnaise, creme fraiche, salt og peber i og blend, indtil du har en flot grøn og lækker dressing. Smag den til med mere salt og peber.

Åben burgerbollerne og smør dem med noget smør indeni og kom smørsiden nedad på en varm pande og giv bollerne indtil de er gyldne og sprøde.

Forbered løg, rucola og de syltede løg.

Skær flæskestegen ud og nu er det ellers bare at bygge en lækker flæskestegssandwich!

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂2 thoughts on “Flæskestegssandwich Med Persilledressing”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *