Syltede agurker er nemme at lave og er færdige på ingen tid. De kan nydes i burger, hotdogs, sandwiches, pitabrød, som tilbehør og meget andet.

Syltede agurker eller agurkesalat er en skøn spise. De kan bruges som tilbehør, hakket i dressinger eller bruges som fyld i f.eks. burger eller sandwiches.

Syltede agurker – agurkesalat

Du kan bruge almindelig eddike i stedet for æbleeddike/æblecidereddike, æbleeddike har blot lidt smag fremfor almindelige lagereddike.

Udover peberkorn, så kan du også tilføje lidt sennepskorn i syltelagen.

Ønsker du at give et pift eller spark til de syltede agurker, så kan du tilføje lidt frisk chili i syltelagen, men husk at smage chilien inden og at chili bliver mere stærk, når det blandes med sukker.

Lad gerne de syltede agurkeskiver trække i mindt 30 minutter på køl før de serveres, så de har trukket noget af den syltede smag.

Nyd det syltede agurker på hotdogs, i pitabrød, sandwiches, til kylling, i burger, hakkede i dressing og meget andet.

Prøv også syltede rødløg. Syltede agurker og syltede rødløg er lækker sammen i en burger.

Prøv også min mormors opskrift på agurkesalat – den er lidt sødere og virkelig lækker.

Syltede Agurker
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Syltede Agurker

Hjemmelavede syltede agurker smager skønt. De har godt af at trække mindst 30 minutter i køleskabet før de serveres. De kan nemt holde sig en uges tid i køleskabet.
Ret Syltede Agurker
Køkken Dansk
Keyword Agurk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog sukker, peberkorn og eddike op, når sukkeret er opløs, så tages gryden af varmen og det kolde vand tilføjes.
  • I mens sukker, eddike og peberkorn koges op, så snittes agurken i skiver – gerne på mandolinjern, så de alle får samme tykkelse.
  • Kom skiverne i et stort glas eller flere mindre patentglas.
  • Hæld syltelagen over og luk glassene.
  • Kom glassene i køleskabet, indtil agurkeskiverne skal bruges. De syltede agurker skal gerne trække mindst 30 minutter før de bruges.
  • Velbekomme.

Noter

De syltede agurker kan nemt holde sig en uges tid i køleskabet.
Syltede Agurker

Prøv dem f.eks. i min flæskestegssandwich inspireret kartoffelsalat med sprøde flæskesvær.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Syltede Agurker
Syltede agurker