Jeg elsker at arbejde med denne her dej! Jeg bruger den til så mange forskellige opskrifter. Denne gang blev den brug til de lækreste bløde osteboller! De er gode at spise som en “to go” bolle på farten og de er endnu bedre som sandwichbrød!

Hver gang jeg laver boller med denne her dej, så bliver de så bløde og lækre. Det er min yndlings dej! Så nem at arbejde med og frysevenlig. Når disse boller fryses, så er de lige så lækre, når de tages op igen. De holder sig også lækre bløde i madpakken. Når det bliver lidt koldere i vejret, så er det også lækre brød til en god suppe.

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

På bloggen har jeg opskrifter med den samme dej, hvor jeg laver: Lækkert madbrød, Big mac burger i fad, Nemme pizzaboller, Hvidløgsbrøds muffins, Nutellabrød, Chokoladeboller, Pizzamuffins , Curry wurst inspireret pølsehorn og meget mere 🙂

Osteboller er bare fantastisk og de her er bare de bedste osteboller. De er så bløde, gode og nemme at lave! De bliver ikke tørre efter en tur i fryseren, så det kan jo ikke være bedre! 🙂

15-18 boller

Du skal bruge:

Ca. 1250 ml mel (12,5 dl) eller cirka 750 gram mel.
350 ml danskvand (stuetemperatur)
50 gram gær
3 æg
100 ml smeltet smør (100 gram)
60 ml sukker (4 spsk)
1½ tsk salt
315 gram salattern / feta
200 gram mozzarella
175 gram revet cheddar

1 letpisket æg

De Bedste Osteboller - Boller Med Cheddar, Mozzarella Og Feta - Perfekt Til Sandwiches De Bedste Osteboller - Boller Med Cheddar, Mozzarella Og Feta - Perfekt Til Sandwiches

Sådan laves de:

Kom gær i en skål i mindre stykker og hæld danskvandet i. Lad det hele stå i 5 minutter.

Kom nu salt, sukker, æg og smør i og rør det godt sammen.

Kom alt melet i og rør nu dejen (jeg bruger en røremaskine), indtil den er klisteret og lækker.

Tag skålen af maskinen og kom feta, cheddar og mozzarella i. Det skal nu røres forsigtigt i, da vi ikke ønsker at ødelægge fetastykkerne.

Dæk skålen til og stil dejen til side for at hæve i en times tid.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom dejen ud på bordet med lidt mel og ælt det en smule.

Del nu dejen op i 15-18 stykker (de vil hæve en del i ovnen).

Rul dem til pæne boller og placer dem fordelt på 2 bageplader med bagepapir.

Pensel dem med letpisket æg.

De skal nu bage i 14-16 minutter eller indtil flotte mørkgyldne.

De er nu klar til at blive serveret eller blive frosset ned til senere.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

De Bedste Osteboller - Boller Med Cheddar, Mozzarella Og Feta - Perfekt Til Sandwiches