Tomatcreme er en virkelig lækker creme bestående af feta, semitørrede tomater, urter og parmesan. Den smager himmelsk! Den kan bruges som dip til lækkert brød eller grøntsagsstave, men den er også god smurt i sandwiches og meget andet.

For allerbedste smag, så anbefaler jeg klart hjemmelavede semitørrede tomater. Køb tomaterne i massevis, når de er på tilbud og lav en kæmpe portion semitørrede tomater. De kan nemlig fryses med den olie, som de ligger i. Så er der semitørrede tomatert til mange gange.

Prøv også fetacreme med chiliolie.

Opskrift på tomatcreme

Tomatcreme
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Tomatcreme

Lækker tomatcreme med semitørrede tomater og feta.
Ret Tomatcreme
Køkken Fusion
Keyword Feta, Semitørrede tomater
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 8 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær osten og hvidløg i mindre stykker.
  • Kom feta i bunden af et stort glas eller i en skål og top med alle de øvrige ingredienser og blend, indtil du har en lækker tomatcreme.
  • Så er den klar.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg bruger hjemmelavede semitørrede tomater, da jeg elsker den smag og krydderi, som de har. Men den kan også laves med købte semitørrede tomater.
Tomatcremen kan fint holde 3-4 dage i lufttæt beholder på køl.

Tips til opskriften

Jeg bruger hjemmelavede semitørrede tomater, da jeg elsker den smag og krydderi, som de har. Men den kan også laves med købte semitørrede tomater.

Tomatcremen kan fint holde 3-4 dage i lufttæt beholder på køl.

Hvad er godt serveret til tomatcreme?

Grøntsagsstænger er en lækker ting at dyppe i tomatcreme. Skær friske grøntsager som gulerødder, agurker, peberfrugter, blomkål og broccoli i stænger, skiver og servér til fetacremen.

Hvis du foretrækker noget mere fyldigt og som mætter, så er ristet brød eller bare nybagt brør brudt i stykker rigtig godt til. Tomatcremen kan også serveres som dip til aftensmaden – den vil HITTE til ovnbagte kartofler eller fritter.

Cremen passer også rigtig godt til f.eks. kylling – uanset om det er serveret til et kyllingebryst eller til f.eks. hjemmelavede nuggets eller anden sprød kylling.

Skal det være ekstra lækkert, så kan du også komme lidt ost i mellem f.eks. to tortillas eller brød og bage på en lun pande, så osten smelter og så servere til fetacremen med tomat – det smager skønt at dyppe i.

Sidst men ikke mindst så er saltstænger eller knækbrød også en lækker ting at dyppe i cremen.

Tomatcreme

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest