Lækre hjemmelavede semitørrede tomater, som smager fantastisk i salater, sandwiches eller blot som tilbehør til aftensmaden… Vi elsker at snacke af dem til lidt ristet brød også med lidt feta til. De tager ikke meget af din egen tid at lave.

Disse semitørrede tomater smager fantastisk på salater og andre ting. Jeg vil her på bloggen dele opskrifter i den nærmeste fremtid med disse semitørrede tomater og dem kan I godt glæde jer til! Jeg har mange salater her på bloggen, men én opskrift som disse tomater virkelig vil være lækker i er denne salat med parmaskinke og rucola. 

Tips til semitørrede tomater

Du kan nemt tilføje dine egne krydderier i stedet for timian og oregano, men timian og oregano til semitørrede tomater smager bare fantastisk, så det er vores favorit mix.

Du kan godt lade være med at dække tomaterne med olie, men det vil formindske holdbarheden og jeg synes at olien gør dem ekstra lækre, fordi olien får smag af tomaterne med tiden og så er lidt af olie sammen med tomaterne lækre rørt med lidt pasta eller til kartofler – Du kan blot huske at drysse lidt ekstra salt på pastaen eller kartoflerne for at fremhæve tomatsmagen.

Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater

Du kan se mig lave dem på video på YouTube lige her. 

Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater
Udskriv Pin Opskriften
4.75 fra 20 stemmer

Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater

Semitørrede tomater smager så skønt og er super nemme at lave. De er lækre i f.eks. salater eller pitabrød. Opskriften laves af 1 kg cherry blommetomater og hvis man sætter glasset på bordet til maden, så vil der være til 10-12 personer. 
Ret Tilbehør
Keyword Semitørrede tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

KØB HOS NEMLIG

  Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Skær alle tomater i halve og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  • Rør sukker, salt, oregano og timian sammen.
  • Drys lidt olie over alle tomaterne.
  • Drys alt krydderiblandingen over tomaterne - fordel det ligeligt over alle. 
  • De skal nu bage i cirka 2½ time,
  • Lad nu pladerne køle lidt før de kommes i glas og dæk dem med olie (så holder de sig bedre - uden olie holder de kun 4-5 dage).
  • De kan nu opbevares i køleskabet i 1-2 uger. Nyd dem på eller i salater, i sandwiches eller som tilbehør til aftensmaden. 
  • Velbekomme.
  Jeg er også at finde på de sociale medier:

  Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

  Min Instagram

  Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

  Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater Semitørrede Tomater - Hjemmelavede Semitørrede Tomater