Spicy pastasalat med fetadressing er perfekt til den varme sæson og super tilbehør til grillmaden. Du kan nemt selv justere styrken på dressingen, så den passer til alle.

Prøv også pastasalat med karrydressing, kylling og bacon.

Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing
Udskriv Pin Opskriften
4.79 fra 14 stemmer

Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing

Skøn pastasalaten til sommeren perfekt til grillmaden eller picnic.
Ret Pastasalat
Køkken Dansk
Keyword Chili, Feta, Pasta
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Chiliolie

Sådan gør du

 • Først laves chiliolien – den kan holde sig et par uger på køl på patentglas.
 • Hak hvidløgsfedet og chilien groft.
 • Kom alle ingredienser til chiliolien i en minihakker og kør, indtil du har en lækker chiliolie/pasta. Smag den til med salt.
 • Kom chiliolien på et patentglas.
 • Kog pastaen efter pakkens anvisning og herefter skylles pastaen under koldt vand, så den kan blive kold – lad den dryppe helt af.
 • I mens pastaen koger, så skæres kylling i mindre stykker og steg med olie, salt og peber.
 • Lad kyllingen køle helt af.
 • Kom feta, chiliolie (helst selve chilipasten i bunden, så der ikke er så meget olie med, så der er mere chilismag) og creme fraiche i en minihakker. Kør, indtil det er blevet cremet. Kom fløde i og kør igen kort og smag så til med salt og peber og evt. mere chiliolie.
 • Snit agurk og løg i mindre tern.
 • Rør pasta, kylling, løg, agurk og fetacreme sammen og server evt. med ekstra chiliolie på toppen.
 • Velbekomme.

Noter

Pastasalaten kan nemt holde sig 3 dage i køleskabet, men pastaen vil suge en del af fetacremen, så skal den serveres for gæster dagen efter, men du gerne vil forberede den. Så anbefaler jeg først at vende fetacremen i lige før servering for mest cremet pastasalat.

Tips til spicy pastasalat med fetadressing

Min dressing har et lille kick, men ikke voldsomt. Du kan nemt selv styre styrken i dressingen ved at tilføje mindre eller mere hjemmelavet chiliolie/chilipasta.

Jeg pynter også med chiliolie på toppen, så hvis du ønsker dette, men ikke ønsker en for stærk ret, så lav dressingen lidt mildere.

Agurk og chili går rigtig godt sammen, men du kan sagtens tilføje andre grøntsager eller ligge pastasalaten på en bund af f.eks. rucola eller feldsalat.

Jeg har kylling i min pastasalat, men andet kød kan også bruges eller undlades, så pastasalaten er super til grillmaden.

Jeg pynter med lidt agurk, urter og chiliolie for at give retten lidt farve.

Retten kan nemt holde sig 2-3 dage i køleskabet, men hvis du gerne vil forberede den dagen før til gæsterne, så anbefalder jeg først at vende dressingen i lige før servering, da pastaen suger en del af dressingen.

Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing
Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing
Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing
Spicy Cremet Pastasalat Med Fetadressing