Chiliolie er perfekt til dumplings, på fetacreme, i hjemmelavet kebabrulle/durum, pastaretter og meget mere. Jeg elsker chiliolie! Denne her er perfekt til alt fra dumplings og nudler til hjemmelavet kebabrulle/durum eller serveret på f.eks. fetacreme. Den kan bruges til så meget.

Prøv f.eks. chiliolien på fetacreme.

Opskrift på chiliolie

Opskriften her på olie med chili er supernem at følge. Den tager få minutter og så har du en lækker velsmagende chiliolie, som kan bruges til rigtig meget.

Chiliolie kan holde længe på køl og vi har næsten altid et glas på køl til diverse retter. Der er nærmest ikke det vi ikke bruger den til. Jeg elsker hjemmelavet chiliolie pg den er færdig på ingen tid, så der kan altid laves en hurtigt olie med chili til maden. Få tips til hvad olien kan bruges til længere nede i indlægget.

Chiliolie opskrift - opskrift på chiliolie
Udskriv Pin Opskriften
4.74 fra 23 stemmer

Chiliolie

Lækker og hjemmelavet chiliolie
Ret Chiliolie
Køkken Asiatisk, Fusion, Tyrkisk
Keyword Chili
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 3 minutter
Antal 3 dl

Ingredienser

KØB HOS NEMLIG

Sådan gør du

  • Kom alt i en blender og blend i et par minutter.
  • Smag olien til med salt.
  • Så er den klar til servering eller opbevaret i køleskabet i pantentglas.
  • Velbekomme.

Noter

Olien kan holde mindst en uge på køl.

Tips til opskrift

Chilioliens styrke kan nemt justeres. Min udgave her er spicy, men ikke over spicy. Elsker du det meget stærkt, så tilføj flere chiliflager eller prøv med stærke friske chilier i også.

Chiliolien kan holde i hvert fald en uge på køl på patentglas.

Du kan se mig lave olien på YouTube her.

Hvad kan man servere chiliolie til?

Chiliolien kan bruges på forskellige måder. Olien vil stige til vejrs efter nogle timer på køl og olie alene kan bruges til f.eks. supper/sauver for smukke røde og spicy perler ovenpå eller rørt med lidt soya og bruges som dyppelse til f.eks. dumplings.

Du kan også røres olien op før servering, så der er masser af den stærke chilipasta i bunden og bruge i f.eks. kebabruller/durumruller eller ovenpå fetacreme.

Du kan også nøjes med chilipastaen i bunden og bruge i f.eks. mayo, creme fraiche eller feta for at lave lækre saucer/dressinger.

Chiliolie
Chiliolie

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!