Lækker hjemmelavet snickersis. De saltede peanuts er så godt til den søde is. Nyd den hjemmelavet is med peanuts, karamel og chokolade i f.eks. en isvaffel, til belgiske vafler eller bare i en skål.

Denne is er inspireret af smagene fra en snickers – smagen af peanuts, chokolade og karamel i den søde vaniljeis, det smager bare himmelsk.

Ingen ismaskine? Så brug min opskrift på vaniljeis uden ismaskine og brug så den hjemmelavet karamelsauce, ganache og peanuts til den is i stedet for.

Prøv også snickers ishapsere eller snickers is uden ismaskine

Snickersis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 9 stemmer

Snickersis

Lækker hjemmelavet snickers inspireret is – uden at bruge snickers. Opskriften er på én portion til 4 personer, men på billederne og i videoen har jeg lavet dobbelt portion.
Ret Snickersis
Køkken Amerikansk, Fusion
Keyword Is, Snickers
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 5 timer 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom æggeblommer, sukker og vanilje i en gryde og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
 • Tilføj så mælk og fløde og varm mikset langsomt op under konstant omrøring – mikset skal varmes op til 82 grader. Når mikset rammer 82, så sluk for varmen, men rør stadig i den for at sikre at ismassen er helt legeret. Forsøg så vidt muligt at holde ismassen på 80-82 i 1 minut før den tages af varmen.
 • Hæld det færdige ismiks igennem en si og stil ismikset på køl i 4 timer.
 • Imens laves karamelsaucen, så den også kan komme på køl. Klik blot på ordet karamelsauce i ingredienslisten og du kommer til min opskrift. Jeg kommer dog ikke vanilje i saucen til denne is – men det kan man sagtens.
 • Hak de fleste peanuts – med lad nogle være hele og halve til toppen.
 • Kom chokolade i en skål og varm fløden op. Så snart fløden bobler tages den af varmen og hældes over chokoladen.
 • Lad chokolade og fløde stå i 1 minut før det piskes med et piskeris, indtil mikset er samlet til en lækker ganache – se evt. video længere nede.
 • Stil ganachen på køl.
 • Når isen er afkølet, så skal den køres på ismaskine, indtil det er en tyk softice.
 • Så skal isen blot bygges op i lag af noget is, så lidt peanuts, karamelsauce og chokoladeganache, så mere is og mere af det andet. Du bestemmer selv hvor meget karamel og chokoladeganache du ønsker i isen.
 • Stil isen på frys i et par timer, så den kan sætte sig helt.
 • Så er den klar – velbekomme.

Tips til opskriften

Isen kan sagtens laves længe i forvejen – 1-2 måneder uden at blive dårlig på frys.

Jeg laver dobbelt portion (opskriften er kun til en portion) jeg serverer isen i rugbrødsform, fordi det er pænt på billeder, men jeg anbefaler at opbevare isen i lufttæt beholder i fryseren.

Du kan se mig lave isbasen (legering af den) i denne opskrift.

Sådan laver jeg snickersis

Snickersis

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.