Simpel Hjemmelavet Vaniljeis – Cremet Og Lækker Vaniljeis

Simpel Hjemmelavet Vaniljeis – Cremet Og Lækker Vaniljeis

Jeg elsker hjemmelavet is! Det her er min favorit opskrift på en lækker cremet vaniljeis, den kræver dog en ismaskine. Det her er også opskriften, som jeg bruger i MasterChef.

For at lave den bedste mulige is, så er der behov for en ismaskine. Denne opskrift kan ikke laves uden maskine. Jeg har dog masser af andre opskrifter, som kan laves uden maskine. F.eks. denne islagkage med daim og chokoladesirup.

Alle slags ismaskiner kan bruges til denne opskrift. Du kan sagtens bruges en maskine, hvor skålen den skal fryses 24 timer i forvejen, men jeg anbefaler en ismaskine med kompressor. Nogle ismaskiner fryser isen på 40-60 minutter og andre ismaskiner klarer det på kun 20 minutter. Jo hurtigere den fryser og maskinen den rører, jo bedre bliver konsistensen, fordi iskrystallerne bliver meget meget små. Is indeholder altid iskrystaller, men i en ismaskine bliver de så små at det ikke er noget man lægger mærke til (hvis isen er legeret rigtigt) og derfor omtales en god is, hvor iskrystallerne ikke kan fornemmes, som cremet og lækker.

Tips til denne vaniljeis

Det er vigtigt at isen den legeres ordentligt. Hvis den ikke legeres ordentlig, så vil den muligvis krystalisere og den smelter meget hurtigere, når den serveres. Isen er også bedst, når den legeres fordi det gør den god cremet.

Jeg anbefaler at bruge disse mængder på fløde og mælk. Det gør isen let og alligevel kan man smage det syndige.

Denne opskrift kan bruges som basis opskrift og så kan der tilføjes f.eks. oreo, chokoladestykker, frugtsirup, karamelsauce osv.

Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker Vaniljeis Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker Vaniljeis

Vil du se mig lave isen på video? Så kan du se min YouTube video lige HER.

Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker Vaniljeis
Udskriv Pin Opskriften
4.24 fra 13 stemmer

Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker Vaniljeis

Lækker hjemmelavet vaniljeis på ismaskine.
Ret Dessert, Is
Køkken Dansk
Keyword Vaniljeis
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk æggesnaps.
  • Kom så sødmælk, fløde og vanilje i og rør det sammen.
  • Varm nu massen langsomt op til 82 grader under konstant omrøring.
  • Når ismassen rammer 82 grader, så kommes massen i en bøtte og stilles i køleskabet i 4 timer, så den nedkøles helt.
  • Kom nu ismassen i ismaskinen og kør, indtil den har konsistens som tyk softice.
  • Kom isen i en bøtte og stil den i fryseren i 1-2 timer, så den kan sætte sig helt.
  • Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Isens konsistens er meget afhængig af at isen legeres rigtigt. Når isen er kølet helt ned i køleskabet skulle du gerne have en lækker tyk creme, som kan lave et spor hvis en ske dyppes i og en finger køres over skeen.
 
Isens konsistens bliver også endnu bedre med en god ismaskine. Jeg anbefaler derfor en ismaskine med kompressor og ikke en hvor skålen skal fryses (det kan selvfølgelig godt gå).
Husk at isens kvalitet vil falde allerede efter et par dage i fryseren. Isen kan sagtens holde sig 1-2 måneder i fryseren, men kvaliteten, smagen og konsistens vil ændre sig med tiden (selvom isen stadig er helt fin). 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker Vaniljeis Simpel Hjemmelavet Vaniljeis - Cremet Og Lækker VaniljeisSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *