Vaniljeis som ikke kræver ismaskine er både lækkert og nemt. Jeg laver min som en parfait. Det betyder at basen består at fløde, æggeblommer og sukker. Denne vaniljeis er serveret med hjemmelavet rabarbersirup.

Opskrift på vaniljeparfait

Vaniljeparfait - Hjemmelavet Vaniljeis Uden Ismaskine - parfait opskrift
Udskriv Pin Opskriften
4.85 fra 13 stemmer

Vaniljeparfait – Hjemmelavet Vaniljeis Uden Ismaskine

Hjemmelavet vaniljeis, som ikke kræver ismaskine. Serveret med hjemmelavet rabarbersirup.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Is, Vanilje
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk fløde stift.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en tyk og let æggesnaps.
  • Pisk æggesnaps og fløde sammen.
  • Kom ismassen i en form og frys i 8 timer eller, indtil det er en lækker is.
  • Så er isen klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

En anden serveringsmetode er at komme husholdningsfilm i formen før isen kommes i og så kan du vende den færdige is ud af formen, når den er frossen. Så kan du skære skiver af den i stedet for kugler.

Tips til parfait

Vaniljeisen er meget simpel at lave og kræver ingen ismaskine. Det er vigtigt at fløden ikke overpiskes.

Du kan bruge denne vaniljeis opskrift som basisopskrift til andre is. Jeg har allerede flere eksempler her på bloggen.

Jeg har også flere med en basisopskrift med kondenseret mælk f.eks. Baileysis.

Alle de lækre vaniljekorn! Jeg bruger vaniljeekstrakt. Jeg har selv lavet mit, men du kan sagtens købe det. Du kan også bruge en vaniljestang eller vaniljepaste.

Jeg server hjemmelavet rabarbersirup til. Syren fra siruppen bryder sødmen fra isen. Et lækkert match. Du kan finde opskriften på sirup HER.

vaniljeis uden ismaskine
Vaniljeis uden ismaskine

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere ) retter fra bloggen her. Du kan også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!