Risalamande med creme anglaise – øj, dét er bare godt. Den er ikke svær at lave og den vil glæde de fleste. Den smager lidt af den lækreste vaniljeis – hvad er der ikke at elske her?

Risalamande er en skøn, dansk dessert med en dejlig, cremet konsistens. Den er fyldt med smag og tradition og serveres ofte med en skøn kirsebærsauce for den perfekte balance mellem sødme og syrlighed. Denne dessert er et must til julefrokost og juleaften. Jeg laver min med vaniljecreme i og det smager himmelsk.

I min familie laver vi altid risalamande uden mandler (kun én hel), men vil du gerne have mandler i din, så tilføj endelig det!

Risalamande med creme anglaise er lidt sødere end risalamande ellers er, så i stedet for den klassiske kirsebærsauce, så anbefaler jeg en hjemmelavet kirsebærsirup eller en hjemmelavet appelsinsirup.

Opskrift på risalamande med creme anglaise

Risalamande med creme anglaise
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Risalamande med creme anglaise

Virkelig lækker og anderledes måde at få risalamande på. Den er så cremet, lækker og proppet med vanilje.
Ret Risalamande
Køkken Dansk
Keyword Ris, Risalamande, Vanilje
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Creme anglaise

Risengrøden

Andet

Sådan gør du

 • Kom ris, kornene fra vaniljestængerne, de tomme stænger, sukker og mælk i en gryde.
 • Bring det i kog og rør meget ofte i blandingen – vi ønsker ikke den brænder på. Sæt evt. et ur. Processon vil tage cirka 35 minutter.
 • Som massen tykner, så skrues der gradvist ned for varmen – dog skal grøden altid småboble. Når grøden er næsten ved at være der, så skal du have blusset på laveste varme. Husk at smage på risene undervejs, så du hele tiden kan følge med i hvor lang tid de mangler. Se evt. video længere nede i indlægget.
 • Når grøden er færdig, så fjernes stænger og grøden kommes i en beholder.
 • Grøden skal køle helt ned i køleskabet – er der travlt kan den også køle på frys, men glem ikke risene, de skal ikke blive frosne.
 • Så til creme anglaisen.
 • Kom alle ingredienser i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring med et piskeris. Cremen skal varmes til 82-83 grader – ikke varmere end det. Det er vigtigt at det gøres under langsom opvarmning, så man er sikker på at cremen er legeret.
 • Kør den færdige creme igennem en si og kom film ned over cremen, så filmen rører cremen. Stil cremen på køl, indtil den er helt afkølet. Cremen vil tykne, som den køler – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Når både ris og creme anglaise er kølet helt ned, så fortsættes der på risalamanden.
 • Kom rismikset (den vil være meget fast) i en skål og mål 3 dl af creme anglaisen op. Kom 1/3 af cremen i risene og miks det sammen – se evt. video længere nede.
 • Når det er misket i, så kommes resten af den målte creme i og mikses godt i.
 • Pisk de 200 ml fløde letstift- se evt. video for konsistens.
 • Fold fløden i rismikset og så er risalamanden klar.
 • Velbekomme.

Noter

Creme anglaisen kan bruges til så meget andet. Da alt ikke bruges så kan resterne f.eks. nydes til frisk frugt, æblekage, chokoladedessert og meget andet. 
Jeg plejer gerne at lave både risengrøden og cremen dagen før, så er det så nemt på dagen det mikses.

Tips til opskriften

Creme anglaisen kan bruges til så meget andet. Da alt ikke bruges så kan resterne f.eks. nydes til frisk frugt, æblekage, chokoladedessert og meget andet. 

Jeg plejer gerne at lave både risengrøden og cremen dagen før, så er det så nemt på dagen det mikses.

Sådan laver jeg risalamande med creme anglaise

Hvad kan man servere til risalamande?

Risalamande, en skøn og klassisk dessert, har adskillige lækre måder at blive serveret på. En traditionel topping er kirsebærsauce. Den passer perfekt til risalamande.

Hvis du ikke er så meget til kirsebærsauce, så kan jeg anbefale appelsinsirup, ananassirup, jordbærsauce og meget andet. Jeg ved også at karamelsauce er populært.

Ønskes knas til risalamande så rist nogle mandler og hak og server til. Nogle serverer også brændte mandler til.

Frisk frugt er altid lækkert til desserter. Prøv med friske jordbær, blåbær eller hindbær, som tilfører en frisk og let syrlig smag til risalamanden.

Risalamande med creme anglaise

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.