Lækker hjemmelavet kirsebærsirup perfekt til en portion vaniljeis eller risalamande. Den tager ingen tid at bikse sammen.

Kirsebærsirup tilføjer en frisk og frugtig smag til dine yndlingsretter og drikkevarer. Den søde og let syrlige sirup kan bruges til at pifte pandekager, vafler, hjemmelavet is eller yoghurt op, samt til at lave forfriskende sommerdrikke eller cocktails. Med smagen af kirsebær skaber det både sommerlige minder og julen kan samtidig smages.

Jeg elsker denne kirsebærsirup, den er skøn syrlig og passer så godt til den søde risalamande.

Prøv siruppen ovenpå hjemmelavet vaniljeis.

Opskrift på kirsebærsirup

Kirsebærsirup
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Kirsebærsirup

Lækker hjemmelavet kirsebærsirup – perfekt til risalamande og andre desserter. Bruges siruppen som topping til desserter, så er der nok til 6-8 personer.
Ret Kirsebærsirup
Køkken Dansk
Keyword Kirsebær
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 700 g kirsebær jeg brugte frosne kirsebær uden sten fra mine bedsteforældres have.
  • 140 g sukker
  • 75 g vand
  • spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Kom det hele i en stor gryde og kog mikset godt – det skal koge, indtil saften begynder alt ligne en tynd sirup. Rør i det nogle gange undervejs.
  • Si mikset og pres så meget igennem sien som muligt.
  • Kom den færdige sirup på køl og så er den klar.
  • Velbekomme.

Noter

Er siruppen for tynd efter den er afkølet, så kan den sagtens koges mere ind. Er siruppen for tyk, så kan der røres en lille lille smule varmt vand i, indtil ønsket konsistens. 
Siruppen kan fint holde et par uger på køl. 

Tips til opskriften

Er siruppen for tynd efter den er afkølet, så kan den sagtens koges mere ind. Er siruppen for tyk, så kan der røres en lille lille smule varmt vand i, indtil ønsket konsistens. 

Siruppen kan fint holde et par uger på køl. 

Hvad kan man servere krisebærsirup til?

En smule af den hjemmelavede kirsebærsirup kan forvandle dine morgenfavoritter som pandekager og vafler til en sød og frugtig oplevelse. Siruppen kan også bruges oven på yoghurt, skyr eller græsk yoghurt og tilføjer både lækker smag og farve til morgenmaden.

Når det kommer til desserter, kan kirsebærsirup bruges i kager og tærter, eller som en lækker topping på is. Du kan endda bruge den i sommerdrikke eller cocktails. Kirsebærsirup kan også give en sød og saftig kontrast til desserter som panna cotta. Til jul er den jo perfekt ovenpå en hjemmelavet risalmande eller en velkomst julecocktail.

Kirsebærsirup

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.