Grove hveder smager så godt! De mætter lidt mere end de klassiske hveder, men de er virkelig gode. De kan, udover at nydes med tandsmør, også bruges som sandwichboller eller bare nyde dem med pålæg på. Den lidt grovere dej går godt med anden lækker topping.

Store bededag er desværre afskaffet, men det ville da være ærgerligt at droppe hvederne – ville det ikke? Det synes jeg i hvert fald. Så her får du endnu en lækker hvedeopskrift. Denne gang med lidt fuldkornshvedemel.

Prøv også de klassiske hveder eller chokoladehveder

Grove hveder
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Grove hveder

Opskrift på lækre grove hveder – giver 12 store hveder. Indeholde reklame for Nemlig.
Ret Hveder
Køkken Dansk
Keyword Grove hveder
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 28 minutter
Hævetid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer 28 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Handl hele opskriften hos Nemlig – alle varerne lægges i kurven og så kan der nemt handles ind. Husk koden ONEKITCHENFRI giver fri fragt for alle nye kunder i april

  Sådan gør du

  • Kom gær og danskvand i en røreskål.
  • Tilføj sukker, salt og æg og rør det hele sammen.
  • Kom alt fuldkornshvedemel i, 650 g hvedemel og kardemomme i og lad røremaskinen ælte dejen i 7-10 minutter – virker dejen stadig meget blød, så kom de sidste 50 gram mel i.
  • Ælt den bløde smør i. Så snart smør er æltet ind i dejen, så skal dejen hæve. Lad den hæve i 1 time.
  • Kom lidt mel på bordet og ælt dejen kort. Del dejen i 12 portioner og rul dem alle til boller. Kom dem i et fad (mit er 26×36) med bagepapir i – sæt dem gerne med et par cm mellemrum i mellem hinanden, da dejen hæver ret meget.
  • Lad bollerne hæve i formen i 40-60 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 varmluft, når hvederne er færdige med at hæve, så skal de bage i 26-30 minutter, eller indtil de er blevet flotte gyldne. Mine fik 28 minutter – men det kan skifte fra ovn til ovn.
  • Vend dem ud af formen eller tag dem ud af formen og lad dem køle lidt før de nydes med tandsmør. Velbekomme.

  Tips til opskrift på grove hveder

  Disse grove hveder bliver meget store og lækre. Hvis de ikke ønskes helt så store, så del dem i 15 boller i stedet for – dette kræver dog en lidt større form – men de kan også laves på bageplade i ovnen.

  Denne opskrift på hveder kan fint holde sig til dagen efter i en lufttæt pose – også enten ristes på en rister eller ristes i ovnen før de nydes med smør og/eller pålæg. De er også rigtig gode efter en tur i fryseren.

  Grove hveder

  Jeg er også at finde på de sociale medier:

  Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

  Min Instagram

  Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

  Relaterede Indlæg

  Chokoladehveder

  Chokoladehveder

  Chokoladehveder smager himmelsk! Disse hveder er bagt med danskvand, som gør dejen ekstra blød og lækker. De holder sig gode, selv efter frost og ja… de er bare så gode! Jeg elsker hveder og selvom store bededag er afskaffet, så stopper det mig ikke fra at bage…

  Sandwich klapper

  Sandwich klapper

  Sandwich klapper smager himmelsk og kan bruges til en masse forskelligt. Disse klappere er perfekte i madpakken og picnickurven. Opskrift på sandwichbrød, som er så nemme at lave. Servér dem med pålæg, salat og dressing i, med burgerfyld, med hjemmelavede frikadeller…

  Naanbrød med ost

  Naanbrød med ost

  Naanbrød med ost eller bare fladbrød med ostefyld er et kæmpe hit! Jeg bruger min klassiske naanbrød opskrift uden gær, så der er naan på ingen tid. Jeg elsker at pensle disse naanbrød med hjemmelavet hvidløgssmør, da det giver en fantastisk smag. Disse hurtige…