Cremet kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til grillmaden. Denne her smager fantastisk med ovnbagte kartofler, skinke, radiser, agurk og en lækker dilddressing. Kartoffelsalaten kan sådan set spise for sig selv, fordi der er skinke i og så med f.eks. rucolasalat til. Skinken i salaten kan også droppes og så har du en skøn kartoffelsalat til frikadeller, kylling, grillpølser, andet kød eller fisk 🙂

Jeg elsker kartofler! Jeg elsker specielt ovnbagte kartofler! Ovnbagte kartofler egner sig rigtig godt i en kartoffelsalat, fordi det giver en skøn smag. Kartoflerne skal selvfølgelig laves 30-60 minutter i forvejen, så de lige kan køle før du blander kartoffelsalaten.

Her på bloggen finder du også masser af andre retter med kartofler f.eks.:  Nye Kartofler Bagt I Staniol / Bacon Kartofler Med BBQ Dip  / Bage Kartofler Med Hjemmelavet Skinkesalat  / Kartofler I Cremet Baconsauce  / Hasselbagte Kartofler Med Persille Dip  / Ovnbagte Kartofler Og Kylling I Champignon Flødesauce  / Whiskey Flødekartofler  / Sprøde Kartoffelpandekager Med Cheddar 

Tips til kartoffelsalat med radiser

Du kan sagtens koge kartoflerne i stedet for at bage dem i ovnen, men den ovnbagte smag som kartoflerne får giver en helt fantastisk smag i kartoffelsalaten.

Du kan bruge andre urter end dild – f.eks. purløg eller persille.

Kartoffelsalaten kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Cremet Kartoffelsalat Med Skinke, Radiser, Agurk Og Dilddressing

Cremet Kartoffelsalat Med Skinke, Radiser, Agurk Og Dilddressing

Vil du hellere se mig lave kartoffelsalaten på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Opskrift på kartoffelsalat med radiser

Cremet Kartoffelsalat Med Skinke, Radiser, Agurk Og Dilddressing
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Cremet Kartoffelsalat Med Skinke, Radiser, Agurk Og Dilddressing

En favorit kartoffelsalat herhjemme, som er perfekt til grillmaden.
Ret Kartoffelsalat
Køkken Dansk
Keyword Kartofler
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skær kartoflerne i halve (evt kvarte, hvis de er store) og kom dem i en pose med lidt olie, salt og peber.
 • Ryst posen godt.
 • Kom kartoflerne ud på en bageplade og bag kartoflerne i 35-40 minutter.
 • Lad nu kartoflerne køle i 30-60 minutter – forbered agurk, rødløg og radiser imens.
 • Snit agurk og radiser i skiver og hak rødløg.
 • Finthak dild.
 • Kom creme fraiche, mayonnaise, agurk, rødløg, radiser, skinke, dild og lidt salt og peber i en stor skål og rør det godt rundt.
 • Kom nu de afkølede kartofler i og smag kartoffelsalaten til med evt. mere salt og peber.
 • Kartoffelsalaten kan nu serveres.
 • Velbekomme.

Noter

Kartoffesalaten kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Andre tips til hjemmelavet kartoffelsalat:

Der er masser af muligheder for at lave en lækker kartoffelsalat med lige det man har i køleskabet. Jeg elsker f.eks. hakket løg eller forårsløg, som giver en skarp smag, mens dild, persille, purløg eller anden urt tilføjer en frisk aroma. Enkle krydderier som salt og peber forbedrer smagen. Frisk agurk giver en let knasende tekstur. Har du nogensinde prøvet kartoffelsalat med kogte æg i grove stykker? Det kan virkelig også noget en kartoffelsalat.

Skiver af radiser ( som i denne opskrift) giver en let pebret smag, mens f.eks. dijon el. sød sennep giver en ekstra krydret dimension til salaten. For en forfriskende sødme og knasende tekstur kan du tilføje skiver af æbler. Kartoffelsalat kan serveres som en lækker sideret til grillmad, picnic, frokost eller som en del af en buffet. Så er den også nem at tilpasse efter sæsonens grøntsager.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Cremet Kartoffelsalat Med Skinke, Radiser, Agurk Og Dilddressing