Citronkage – Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron

Citronkage – Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron

Citronkage er en kage, som de fleste elsker. Denne citronkage er så lækker og svampet og kærnemælk giver en helt igennem fantastisk kage.

Jeg laver ofte chokoladekage, når jeg skal bager, fordi det er min favorit (selvom jeg generelt elsker kage). Min kærestes favorit er dog min citronkage, så den opskrift skal I selvfølgelig også have her på bloggen. Den må jeg godt nok også indrømme er ret god!

Søger du andre opskrifter på lækre kager, så kan du finde min liste med kageopskrifter lige HER. På den liste kan du også finde lækre belgiske vafler, fantastiske banankager i forskellige udgaver, islagkage og meget andet lækkert.

Tips til citronkage

Du kan lave den med 2 appelsiner i stedet for og derved få en appelsinkage. Så anbefaler jeg blot at servere den med smeltet mørk chokolade på toppen i stedet for glasur.

Denne citronkage er frysevenlig, men jeg anbefaler at fryse den uden glasur.

Du kan skifte kærnemælk ud med creme fraiche eller andet surmælks produkt.

Citronkage - Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron Citronkage - Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron

Vil du hellere se mig lave kagen på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Citronkage - Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron
Udskriv Pin Opskriften
4.84 fra 6 stemmer

Citronkage - Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron

Den lækreste citronkage.
Ret Citronkage, Kage
Køkken Dansk
Keyword Citron, Dessert, Kage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 10 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft og gør en rugbrødsform klar med bagepapir. 
  • Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen. 
  • Kom så skal fra 2 citroner og saften fra de 2 citroner, smør, æg, kærnemælk og vanilje i. 
  • Fold dejen godt sammen, så der ingen klumper er i. 
  • Kom dejen i formen og bag kagen i 45-55 minutter (det kommer an på din ovn). Tjek den efter 40 minutter med en tandstik og bliv herefter ved med at tjekke den efter nogle minutter, indtil en tandstik kan stikkes i og dejen ikke hænger fast. 
  • Lad nu kagen køle helt, fjern den så fra formen og server den med glasur af flormelis og vand på toppen. 
  • Velbekomme. 

Noter

Jeg brugte en mindre rugbrødsform - ikke den helt store. Men hvis du bruger den store, så skal kagen blot bage kortere tid. 
Denne citronkage er frysevenlig. 
Du kan også servere den med f.eks. smørcreme eller smeltet chokolade i stedet for glasur. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Citronkage - Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron4 thoughts on “Citronkage – Opskrift På Den Bedste Kage Med Citron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *