Vanilje Parfait Med Ananassirup – Københavnerstang Inspireret Dessert

Vanilje Parfait Med Ananassirup – Københavnerstang Inspireret Dessert

Jeg elsker en god københavnerstang – det er min yndlingsis! Jeg blev derfor inspireret til at lave denne lækre dessert med vaniljeis og ananassirup. Isen kræver ingen ismaskine, så alle kan være med på denne opskrift. Den smager simpelthen så godt og er den perfekte sommerdessert til familie, venner og gæster.

Isen her smager ikke helt som en københavnerstang (en københavner stang er jo ikke lavet med ananassirup, men en form for ananassorbet eller granité), men den smager helt forrygende med hints af smag fra en københavnerstang, fordi isen her jo smager af vanilje og ananas. Det er en virkelig nem dessert!

Jeg har også andre lækre parfait og isopskrifter, som ikke kræver ismaskine! F.eks. Skildpaddeparfait med masser af chokolade og karamel / Is med surt regnbueslik (perfekt til børnefødselsdage) / Is hapsere med smag af Snickers / No bake issandwiches med Mars / Nice cream med chokoladesmag – et sundere alternativ / S’mores is / Trefarvet is med jordbær og blåbær / Chokoladekage med is og chokoladesauce / Mars is hapsere / Baileys islagkage / Toblerone parfait / Parfait med chokoladesirup

Jeg har altid elsket at få gæster på besøg og lave hjemmelavet is til dessert! Der er bare intet som at slutte aftenen af med en lækker portion is (uanset årstid 😉 ). Lad os komme i gang med denne dessert!

8-10 personer

Du skal bruge:

6 pasteuriseret æggeblommer
125 ml sukker
500 ml fløde
1 spsk god vaniljeekstrakt (jeg bruger altid en med vaniljekorn i)

650 gram frisk moden ananas (ikke dåse ananas)
3½ spsk citronsaft*
200 gram sukker
1 dl vand

* Du må ikke bruge mere citronsaft end der er angivet, da ananasen også indeholder en del syre. Kommes der for meget syre i, så vil siruppen få isen til at skille en smule og løbe ned i bunden. Den vil stadig smage lækkert, men vi vil jo gerne have at der er sirup i hver bid is 🙂

** Laves der dobbelt portion af siruppen, så skal den også koge i længere tid ind angivet i opskriften. Siruppen kan holde 1-2 uger på patentglas i køleskabet (der skal bruge 1 hel portion ananassirup til denne is).

Sådan laves isen:

Skær ananasen ud i mindre tern og kom dem i en gryde med sukker, vand og citron. Det hele skal nu koge sammen i 20-25 minutter (tiden kan variere og husk at siruppen bliver tykkere, når den køler af)

Nu skal det hele i en si med en skål under og alt saften/siruppen skal presses igennem med en ske. Når der ikke kan presses mere saft/sirup ud, så er siruppen færdig. Den rest ananas, der er tilbage i sien skal vi ikke bruge. Hvis siruppen stadig ikke er sirupsagtig, så kan du blot stille saften/siruppen over at boble nogle flere minutter, indtil den er færdig og hvis den bliver for tyk, så kan du blande 1 spsk kogende vand i. Så den kan altid fikses, hvis den ikke lige sidder i skabet efter første gang på komfuret 🙂

Lad siruppen køle helt ned.

Pisk æggeblommerne med sukker, indtil det har et meget lys farve.

Pisk fløde stift og fold nu æggeblommeblandingen i sammen med vanilje.

Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm og kom 1/4 af siruppen i.

Kom så 1/4 af isen i.

Så endnu en portion sirup (husk at alt siruppen den skal bruges – der skal IKKE spares på den).

Endnu en portion is, så sirup, så is, så sirup og til sidst den sidste portion is.

Nu skal isen blot i fryseren i cirka 8 timer eller indtil den har sat sig helt.

Når isen er færdig, så kan den poppes ud af formen og filmen kan tages af og så er den klar til servering!

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *