Denne æbletærte med æbler på toppen kan være færdig på under 20 minutter, så det er en virkelig nem og lækker dessert. Det er også den opskrif, som jeg lavede i MasterChef. Jeg bruger hjemmelavet vaniljeis, men skal denne dessert være ekstra nem, så kan isen selvfølgelig købes.

Jeg er ikke den store fan af bagt frugt… Det siger jeg også i MasterChef. Men vi blev stillet for en opgave hvor vi skulle bruge enten æbler eller pære og jeg måtte jo vælge én af dem og valgte derfor æblet. Det blev til denne æbletærte med æbler på toppen og vaniljeis. Jeg må indrømme, at det blev ret godt. Den sprøde butterdej med de let syrlige æbler og den kolde vaniljeis var en ret god kombination!

I MasterChef lagde jeg æblestykkerne ved siden af i stedet for på tærten og den idé brød Mielcke sig ikke om. Så i dag har jeg smidt dem på tærten, så man får alt i én bid.

Hvis du søger andre idéer til desserter, så har jeg alle mine opskrifter lige HER. Der finder du alle dessertopskrifter på bloggen. Der er både kager, belgiske vafler, trefarvet is, panna cotta og masser af andet lækkert.

Tips til denne æbletærte

Æbler kan være søde og sure, så smag æblerne og vurder før du bruger alt den angivne mængde citronsaft.

Tærterne kan serveres med hjemmelavet vaniljeis eller købe is eller blot creme fraiche, hvis man er mere til det.

Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret

Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret

Denne her æbletærte dessert er færdig på under 20 minutter. Den er serveret med min hjemmelavede vaniljeis, men du kan også nemt købe vaniljeis, hvis det blot skal være en hurtig og nem dessert. 
Ret Æbletærte, Dessert
Køkken Fransk
Keyword Æbler, Butterdej, Vaniljeis
Forb. tid 9 minutter
Tilb. tid 11 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Selve tærten

Æblerne til toppen

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 • Skræl alle æbler (jeg brugte 4 æbler i alt - 1 æble til tærterne og 3 (250 g efter skrællet og kernehuset skåret fra) til æblerne på toppen)
 • De 3 æbler skal skæres i tern og kommes i en gryde med sukker, citron og vanilje.
 • Det sidste æble skæret i kvarte og så i 2 mm tykke skiver (så der er 4-5 skiver til hver tærte).
 • Rul butterdejspladen ud og brug en 8-9 cm rund udstikker og stik 8 cirkler ud.
 • Kom butterdejscirklerne på en bageplade med bagepapir og fordel æbleskiverne ovenpå og fordel 1 spsk sukker over tærterne.
 • Bagepladen sættes i ovnen og gryden sættes over. Hvis alt times rigtigt, så tager begge dele cirka 11 minutter om at blive færdigt og så er alt klar på samme tid. 
 • Tærterne skal bage i 10-12 minutter eller indtil glydne og sprøde og æblerne i gryden skal have 10-12 minutter og røres i en gang i mellem. 
 • Når begge dele er færdigt, så lad det køle lidt, men server det lunt. 
 • Kom æblestykkerne ovenpå tærterne og en god kugle vaniljeis ovenpå.
 • Velbekomme. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret Sprød Æbletærte Med Æbler, Butterdej Og Vaniljeis - MasterChef Ret