Ovnstegt oksefilet smager himmelsk! Min ovnstegte oksefilet er smurt i hvidløg og serveret med brunet smør og nødder. Oksefilet er super tilbehør til ovnbagte kartofler og bearnaise.

Brunet smør og nødder er fantastisk til kød og nogle ovnstegte kartofler, men en god sauce eller kold dressing er også godt til ovnstegt oksefilet.

Prøv også hjemmelavet bearnaisemayo til og krydret ovnbagte kartofler.

Ovnstegt Oksefilet
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Ovnstegt Oksefilet

Lækker oksefilet! Hvis du ønsker den knap så rød, så kan du give den et par grader mere i ovnen. Men pas på – en oksefilet på endelig ikke være well done.
Ret Kød, Oksefilet
Køkken Dansk
Keyword Oksefilet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Brunet smør med nødder og persille

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 • Knus de 5 fed hvidløg til kødet.
 • Rør hvidløg, olie og timian sammen.
 • Rids i fedtet på kødet og brun så kødet hele vejen rundt på en pande med lidt olie og kom så kødet i et fad.
 • Gnub hele hvidløgsblandingen på toppen af kødet og godt ned i fedtet. Drys med salt og peber.
 • Kom et kødtermometer i – det er vigtigt at bruge for at være sikker på at få den perfekte kernetemperatur.
 • Kom fadet med kød i ovnen. Det skal have 15-20 minutter eller, indtil den begynder at få god farve og herefter skrues ovnen ned på 70 grader varmluft og nu skal stegen have, indtil den rammer en kernetemperatur på 49-50 grader.
 • Så skal kødet ud for at hvile – lad det hvile i 15 minutter. Den vil slutte på en kernetempeatur på mellem 55 og 57 grader – så et sted mellem rød og medium-rød.
 • I mens kommes smør i en gryde og brunes – det skal bruse op og herefter begynder det at brune og dufte af nødder.
 • Når smør er brunet, så tilføjes grofthakket hasselnødder, 1 knust hvidløg og hakket persille.
 • Skær kødet ud og server den brunet smør til.
 • Velbekomme.

Noter

Du kan sagtens lave et større eller mindre stykker oksefilet, det hele handler om kernetemperaturen og ikke tiden i ovnen. 
Husk at kød efter en tur i ovnen eller på grillen stiger 5-7 grader pga efter varme. Kanten er meget varmere end kernen og denne varme vil trænge ind. Så kød skal fjernes fra panden/ovnen/grill lidt før det er færdigt, da det tilbereder videre når det hviler. 

Ovnstegt oksefilet

Jeg kan godt lide at servere ovnstegt oksefilet rød eller medium-rød. Derfor tager jeg mit kød ud af ovnen ved 49-50 grader, da kødet stiger 5-7 grader efter det er taget fra varmen.

Når kød tages af varmen, så er overfladen meget varme end kernetemperaturen og denne varme vil blive ved med at trænge ind mod midten og derved tilberede kødet yderligere. Så hvis du ønsker en medium-rød steg ved 55 grader, så skal den ud ved 49-50 grader.

Ønsker du dit kød mere medium, så tag kødet ud ved 52-53 grader, men giv endelig ikke kødet mere end det.

Jeg elsker kombinationen af hvidløg og timian til kød, men du kan sagtens toppe det med andet.

Ovnstegt Oksefilet
Ovnstegt Oksefilet

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!