Mælkechokolade gelato eller italiensk mælkechokolade is er en af mine store favoritter. Det var derfor også en must, at have min mælkechokolade gelato med i finalen i MasterChef Jul, da temaet skulle være chokolade. Her deler jeg opskriften.

Prøv også min opskrift på islagkage med nødder, jordbær og hvid chokolade. Den kræver ingen ismaskine.

Tips til mælkechokolade gelato

Det er vigtigt, at isen legeres til 82 grader langsomt. Altså at isen varmes langsomt op og ikke hurtigt, for at opnå den mest cremede konsistens.

Jeg bruger min favorit mælkechokolade, så det kan du også gøres. Du kan også skiftes mælkechokolade uden med anden chokolade.

Jeg hakker chokoladen og blender med den varme ismasse, så jeg er sikker på at alt chokoladen smelter uden at få små nister af chokolade i isen.

Mælkechokolade Gelato

Kan gelato laves uden ismaskine?

Desværre ikke. Den store mængde af mælk i isen gør, at den aldrig vil kunne blive cremet og lækker, hvis der ikke bruges ismaskine.

Mælkechokolade Gelato

Du kan nemt tilføje hjemmelavet chokoladesauce, hakkede nødder eller andet i isen.

Mælkechokolade Gelato
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Mælkechokolade Gelato

Lækker og cremet mælkechokolade gelato
Ret Dessert, Is
Køkken Italiensk
Keyword Mælkechokolade gelato
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
  • Rør mælk og fløde i.
  • Hak chokoladen.
  • Nu skal massen (æggesnaps, mælk og fløde) varmes langsomt i en gryde til 82 grader – brug gerne et kvarter på at varme massen op (se noter).
  • Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør det godt sammen.
  • Er der chokolade nister i ismassen, så kan du blendes massen med en stavblender, i en foodprocessor eller blender for at opnå en ensartet is i konsistens.
  • Kom ismassen i en beholder og lad den køle i køleskabet i 4 timer.
  • Kør isen på ismaskine, indtil du har en fast softice.
  • Kom isen i en beholder og frys i et par timer, så isen kan sætte sig helt. Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Det er vigtigt at isen er legeret rigtigt ellers er den ikke stabil, når den skal serveres og den vil ikke være helt så cremet. Laver du dobbelt portion, så skal den varmes i længere tid.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Mælkechokolade Gelato