Hjemmelavet Chokoladesauce

Hjemmelavet Chokoladesauce

Hjemmelavet chokoladesauce til desserten, som ikke stivner. Den er perfekt til hjemmelavet sundae, milkshakes eller i eller på en dessert/kage.

Opskriften er nu blevet opdateret (6/1-2017) med nye billeder og en bedre beskrivelse og en helt ny video på youtube (7/9-2019).

Helt vildt skøn og lækker chokoladesauce, som ingen tid tager at lave og kan holde sig 14 dage i køleskabet. Den smager bedre end den man køber på tube i et supermarked og så er den billigere, det er jo win-win!

Prøv chokoladesaucen i denne isdessert.

1 portion

Du skal bruge:

80 ml usødet kakao
220 ml vand
180 ml sukker
2 tsk god vaniljeekstrakt
1/8 tsk salt

Jeg laver ofte dobbelt portion, fordi den smager så godt. Jeg bruger siruppen/saucen oven på is, i isopskrifter, i kage, i milkshakes etc. 🙂

Tips til denne chokoladesauce

Hvis chokoladesaucen bliver for tyk efter nedkølet, så kan du gøre den tyndere med en meget lille smule kogende vand.

Er chokoladesaucen ikke tyk nok efter den er kølet, så kan du koge den lidt mere og køle igen.

Sådan laves den:

Du kan også se mig lave saucen på video! 

Du finder videoen på min danske youtube kanal lige HER

Du skal altid bruge en stor gryde, fordi siruppen fylder rigtig meget, når den begynder at boble.

Kom kakao, vand og sukker i en stor gryde. Lad det komme op og boble og rør i det engang i mellem med et piskeris. Det skal koge i mellem 5 og 9 minutter – det kommer an på hvor meget dit komfur varmer og om du laver 1 portion eller dobbelt. Stil evt et ur, så du kan tjekke efter 5 minutter og herefter tjekke hvert minut. Siruppen vil være reduceret en smule, men den vil stadig virke tynd, selvom den er færdig. Den bliver meget tykkere, når den er kølet helt ned (se evt min video for konsistens både før og efter afkøling).

Når siruppen tages af varmen, så blandes vanilje og salt i.

Når siruppen er færdig, så kan du servere den varm over is eller hælde den på et patentglas. Glasset opbevares i køleskabet og siruppen kan holde sig i mindst 14 dage.

Velbekomme!10 thoughts on “Hjemmelavet Chokoladesauce”

  • Det er nu tilføjet i opskriften 😀 Det skal blot blandes i, når siruppen tages af varmen.

   Madglade hilsener
   Julia

 • Hejsa. Når det står i køleskabet og skal bruges en anden dag, skal det så varmes op igen for at blive flydende?

 • Hvilket mærke vaniljeelstrakt bruger du? Kan “Monin” vaniljesirup bruges. Har ikke lyst til at bruge aroma”er istedet for ekstrakt men de er lidt svære at få i dagligvareforretning.

  • Det kan godt undlades lige i denne sirup 😀 Min ekstrakt er hjemmelavet. Men monin vaniljesirup tror jeg er til drinks og ikke en direkte vaniljeekstrakt. Du kan også bruge vaniljepaste 🙂 eller en stang vanilje. Men undlad det i denne sirup så. Synes det er lige pricy nok at give penge for en stang for denne sirup. Den smager skønt uden også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *