Lækker madplan for uge 16 med masser af forskellige lækre retter, idéer til lidt snacks og retter til gæster og bagværk til weekenden. Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration! 🙂

I var heldigvis glade for min sidste madplan, så jeg har lavet en ny for den kommende uge! Jeg håber, at I vil tage godt imod den! 🙂

I denne her madplan kommer der ikke til at være dage med fokus på rester eller rugbrøds dage for at holde prisen nede. Der vil nogle dage være mad til overs, men de fleste af mine retter er frysevenlige og du kan også vælge at skære en eller 2 dage fra og så blot nyde rester de dage. Jeg arbejder hjemme, og min kæreste er hjemme 4 dage om ugen og de resterende dage får han rester fra aftensmaden med i madpakken (hvis der er rester), så de fleste rester får vi spist til frokost. Ellers så fryser vi maden ned og så har vi et lækker måltid til en dag, hvor vi har for travlt til at lave noget i køkkenet. Så brug denne her madplan til inspiration. Hvis du gerne vil spare penge, så skær et par dage fra og nyd rester dagen efter til aftensmaden 🙂

Du vil i denne madplan også finde ekstra opskrifter med gode idéer til weekenden, hvis du skal have gæster eller ønsker at bage noget lækkert til resten af familien. Der er denne gang også tilføjet 2 sjove snacks til lørdag – men sunde er de ikke.

Jeg vil i denne madplan igen fokusere på en familie på 4 personer, hvor alle ville kunne blive mætte også selvom det er 4 voksne 🙂 Du kan altid halvere en opskrift, hvis I kun er 2 eller nyde rester dagen efter til frokost eller fryse maden ned, hvis den er frysevenlig. Vi er desuden heller ikke bange for kalorier (hvilket nok også ses i madplanen). Jeg vil altid anbefale at lave en lækker salat til aftensmaden – dog ikke hvis der er tale om suppe 😉 Denne madplan er kun til inspiration, så der bliver ikke lavet indkøbsliste. Hvis der ønskes flere madplaner i fremtiden og der vil være stemning for at der kommer indkøbsliste til planen, så vil jeg selvfølgelig kigge på det!

Madplan Uge 16:

Mandag – Lad os starte ugen med en vildt lækker og super nem cremet burrito bake! Den smager himmelsk og tager ingen tid at lave! Den mætter også rigtig godt! Server gerne en salat til (som du også ville gøre til en almindelig lasagne). Der er til i hvert fald 6 personer. Den er ikke fryseegnet, men den er god dagen efter til frokost, hvor den lige lunes i ovnen. Hvis du ikke lige er til bønner, så kan de sagtens droppes i retten 😉

Tirsdag – Jeg vil gerne nyde, at det ikke er helt sommervejr endnu og få spist lidt mere suppe! Er der en suppe jeg virkelig elsker, så er det min tortellini pesto suppe! Den er nem at lave og rigtig lækker! Server med lidt grovbrød til 🙂

Onsdag – Det er midten af ugen og jeg nyder faktisk (tro det eller ej 😉 ) en lækker salattallerken. Min mor har lavet den utallige gange, da jeg boede hjemme og jeg elskede at få det hver gang. Da jeg var barn og teenager, så brugte jeg ketchup i stedet for dressing… Men nu er jeg blevet voksen og jeg elsker nu at komme en lækker hjemmelavet dressing ovenpå! Min opskrift er til 2 personer, men det er blot at gange op, så det passer til 4. Jeg ganger ofte op, så vi har til frokost næste dag.

Torsdag – I dag vil jeg forkæle min kæreste lidt med en super skøn ret! Bøffer i fad med en cremet karry/paprika sauce. Der er nok til 6-8 personer og retten den er fryseegnet, så hvis alt ikke bliver spist frys da resten ned eller nyd resterne dagen efter 🙂 Jeg serverer altid ris til, men pasta og kartofler er også lækkert til. Jeg anbefaler, at lave en frisk salat til, da dette er en tung (men LÆKKER) ret. Den kan også gøres sundere ved at skifte fløde ud med kaffefløde eller evt skifte fløde ud med halv kaffefløde og halv mælk (udover det mælk der skal i i forvejen).

Fredag – Jeg elsker at lave nem mad om fredagen og så blot hygge mig på sofaen med en god film! Og da det nu er fredag… så skal det da fejres med BLT inspireret wraps! Der er kun til 2 i denne opskrift, så du ganger blot op, så der er til 4. Jeg bruger en del bacon. Du kan nemt nøjes med en portion bacon (altså ikke gange det op) og evt tilføje lidt stegt kylling eller kyllingepålæg i, så er de også knap så usunde 🙂 De smager i hvert fald himmelsk!

Lørdag (inklusiv kage og to sjove snack idéer) – Lørdag er en dag, hvor jeg godt kan lide at bruge lidt længere tid i køkkenet. Min spaghetti bolognese calzone smager himmelsk! Det er en gammel opskrift her på bloggen (helt tilbage til 2015), men det gør den ikke mindre lækker! Dejen skal gerne startes på mindst 8-12 timer før… Så det er den perfekte lørdagsret. Det er desuden en såååå lækker opskrift på pizzadej, så hvis der ikke lige er lyst til calzone, så nyd en lækker pizza i stedet for. Der er rigeligt til 4 personer! Lav gerne en frisk salat til og evt. en god dressing – f.eks. den jeg bruger i denne opskrift.

Hvis vi ikke skal have gæster i weekenden, så kan jeg ofte godt finde på at bage en kage, så vi har lidt lækkert at hygge os med 🙂 Tag evt ungerne med i køkkenet og lav denne super lækre fudgy brownie med peanut butter, nutella og oreos!

Jeg elsker chili cheese tops! Men jeg synes de er for små og det kræver jo ret meget ost at lave mange! 🙂 Jeg lavede derfor denne opskrift på chili cheese tops grilled cheese! De smager præcis ligesom chili cheese tops du får bare meget mere af det, fordi brødet også fylder en del (og brødet ødelægger ikke smagen). Jeg lover dig… hvis du elsker chili cheese tops, så elsker du disse! 🙂 De er rigtig nemme at lave og det kunne være en sjov snack eller frokost idé til denne lørdag, hvor der gerne må hygges lidt ekstra – evt med lidt salat til!

En anden sjov lørdags hapser kunne også være disse top lækre cheeseburger hapsere! Tag ungerne med i køkkenet. De vil elske de her hapsere! De er frysevenlige, så der kan evt gemmes lidt, så der kan komme en med i madpakken ved siden af rugbrødsmadderne eller sandwichen i næste uge 🙂

Søndag – søndag er for mig en hyggedag! Så aftensmaden står på en super nem pastaret! Nemlig penne pasta i en skøn whiskeysauce! Helt igennem lækker ret! Jeg elsker at servere rucolasalat til… Men du kan sagtens lave en mere spændende salat til 😀 Min kæreste mener også at en så god sauce kræver lidt brød til, så han kan få det sidste sauce op fra tallerkenen, så hans anbefaling grov flutes til udover salaten.

Skal I have gæster i weekenden? Så har jeg et par lækre ting jeg bestemt vil anbefale!

En lækker lille ret inden hovedretten – Denne gang vil jeg anbefale denne lækre fetacreme eller fetadip med ristede pitabrød til. Den er bare et hit! Server enten i små portionsanrettede skåle eller glas eller stil en stor skål på bordet med en ske i og en kurv med de ristede pitabrød 🙂

Hovedret – Jeg elsker penne alla vodka! En forrygende lækker sauce med pasta! Jeg kan godt lide at servere lækker mad til mine gæster, men jeg elsker altså også at være sammen med dem det meste af aftenen! Så nogle gange serverer jeg f.eks. penne alla vodka med en lækker salat til (som kan forberedes i forvejen) og luner lidt brød i ovnen. Det behøver jo ikke være “fancy” hver gang og gæsterne vil elske denne ret 🙂

Dessert – Til dessert kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra, hvis hovedretten har været nem! Så jeg vil anbefale denne top lækre snickers tærte! Den skal laves mindst et par timer i forvejen, fordi den skal have lov til at sætte sig og ja den er top lækker selv et par dage efter, så der kan nydes lækre rester, når gæsterne er smuttet! 🙂 Jeg anbefaler at servere jordbær til for at bringe lidt mild syre til tærten.

Jeg håber, at madplanen kan bruges! Den har faktisk været ret sjov at lave, så jeg kunne godt finde på at lave flere i fremtiden, hvis det har interesse! 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂