Koldskål med ananassirup og havregrynsknas er en super lækker dessert og den er så nem at lave. Koldskål med ananas giver et lækkert hint af københavnerstang.

Jeg elsker koldskål med ananas – specielt om sommeren. Det er smager bare af sommer og så er det så nemt at lave. Mikset af koldskål og ananassirup giver et skønt hint af københavnerstang.

Prøv også jordbærkoldskål.

Koldskål Med Ananassirup
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Koldskål Med Ananassirup

Lækker og skøn koldskål med ristede havregryn og ananassirup. Den smager lidt af københavnerstang og er den perfekte kølige dessert.
Ret Koldskål
Køkken Dansk
Keyword Koldskål
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål

Havregrynsknas

Sådan gør du

  • Lav ananassiruppen og stil på køl – den skal serveres helt kold.
  • Kom havregryn, smør og sukker på en pande og rist havregrynene, indtil de er karameliserede og gyldne og fordel så mikset ud på noget bagepapir, så det kan køle helt – så bliver det sprødt og lækkert.
  • Rør kærnemælk, fløde, sukker og citronsaft sammen, indtil sukkeret er opløst, så er koldskålen klar.
  • Servér koldskålen med havregryn og ananassirup.
  • Velbekomme.

Noter

Siruppen kan holde et par uger på køl, havregrynene i en uges tid eller mere i lufttæt beholder og koldskålen 3 dage på køl i lufttæt beholder.

Koldskål med ananassirup

De ristede havregryn kan nemt holde sig en uge eller mere i en lufttæt beholder og kan også nydes f.eks. til hjemmelavet is og siruppen kan også fint holde sig på køl i et par uger – den er også frysevenlig.

Koldskålen kan finde holde sig 2-3 dage på køl i lufttæt beholder og rør blot lige rundt i den før den serveres.

Du kan også pifte koldskålen op med lidt vaniljeekstrakt for lidt ekstra sødme og det går så godt sammen med ananassiruppen og kommer blot endnu tættere på smagen af københavnerstang.

Sådan laves ananassirup til koldskål

Koldskål Med Ananassirup
koldskål med ananas

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.