Ananassirup smager så godt. Det er nemt at lave og kan bruges til så mange ting. Serveres det med vaniljeis, så kommer man meget tæt på en lækker dessert, som smager af københavnerstang.

Jeg elsker hjemmelavet ananassirup! Det er fantastisk f.eks. på hjemmalavet vaniljeis, toppet på en milkshake eller blendet i milkshaken, på risalamande, kager og meget andet. Prøv også jordbærsirup.

Ananassirup
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Ananassirup

Lækker hjemmelavet ananassirup fantastisk i drinks, milkshakes, ovenpå is og andre desserter.
Ret Ananassirup
Køkken Dansk
Keyword Ananas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 dl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær ananas ud i tern.
  • Kom ananas, sukker, vand og citronsaft i en gryde.
  • Kog mikset, indtil det ligner en tynd sirup – jeg kogte i cirka 12 minutter, men det kommer an på varme og komfur.
  • Kom mikset i en blender og blend det i 20-30 sekunder.
  • Kom mikset i en si og pres så meget saft ud, som du kan.
  • Kom saften tilbage i gryden og kog den yderligere et par minutter, indtil du har en lækker tynd sirup – den tykner mere på køl.
  • Si siruppen igen og kom på patentglas.
  • Lad siruppen køle, indtil helt afkølet og så er den klar.
  • Velbekomme.

Noter

Siruppen skal koges igen efter blending, da der kommer mere vand ud af ananasen.
Er siruppen stadig for tynd efter køl, så kan du sagtens koge den yderligere. Er siruppen for tyk, så kan du røre en lille smule kogende vand i for at gøre den lidt tyndere.

Tips til ananassirup

Det er vigtigt med ananassirup at den koges nok ind og der passes på med ekstra syre – der må ikke komme mere citronsaft i end den angivet mængde.

Frisk ananas kan sjældent bruges til/i desserter, fordi den nemt kan skille ting grundet et enzym den har. Derfor er tilberedning af ananas – f.eks. sirup en super idé, så kan siruppen bruges til diverse desserter.

Det er rigtig vigtigt at finde en god og moden ananas. Er ananasen ikke moden, så vil siruppen ikke få særlig meget smag. Du kan også købe frisk ananas på frost og det kan også sagtens bruges til denne sirup.

Sådan laver jeg ananassiruppen

Ananassirup

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Ananassirup