Fantastisk skøn jordbærkoldskål. Denne koldskål er for mig verdens bedste. Koldskålen skiller sig ud fra mange andre opskrifter på koldskål. Selv folk der normalt ikke kan lide koldskål elsker denne opskrift. Når den så toppes med ristet havregryn og en klat vaniljeis… så får du en himmelsk portion jordbærkoldskål!

Jeg er vokset op med denne opskrift på koldskål (jeg har dog tilføjet vanilje efter jeg selv er begyndt at lave den og jeg laver også ofte opskriften med frugt. Jeg har før lavet med granatæble, som bare smager herligt). Du kan blot undlade frugten og så har du den lækreste “almindelige” koldskål. Men i dag er det min version af en fantastisk lækker jordbærkoldskål.

Mange bruger f.eks. tykmælk sammen med kærnemælk og andre bruger også æg i deres. Denne opskrift indeholder hverken tykmælk eller æg. Den indeholder derimod fløde… hold nu op. Det er bare så godt 🙂

Ristet havregryn til koldskål er noget der har hørt til i vores familie i mange år. Jeg elsker dog også koldskål med kammerjunker. Men ristede havregryn giver bare lige koldskålen det sidste. De knasende sprøde havregryn ristet med sukker og smør… yes!

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Der er intet bedre end koldskål om sommeren, og vi kan godt finde på at spise det til aftensmad et par gange om sommeren (selvfølgelig uden at tænke på kalorierne). Men lad os komme til sagen! Her får I opskriften på den lækreste jordbærkoldskål med ristede havregryn og vaniljeis.

Jordbærkoldskål Med Ristede Havregryn Og Vaniljeis Jordbærkoldskål Med Ristede Havregryn Og Vaniljeis

Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Jordbærkoldskål Med Ristede Havregryn Og Vaniljeis

Lækker hjemmelavet jordbærkoldskål!
Ret Dessert
Keyword Koldskål
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køling 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Jordbærkoldskålen

 • 500 g jordbær (jeg bruger frosne, fordi de har lidt mere smag end de friske, men friske kan også fint bruges)
 • 2 liter kærnemælk
 • 250 ml fløde
 • 250 g sukker
 • 2 spsk citronsaft
 • 2 tsk vaniljeekstrakt (det kan undlades, men jeg elsker altså bare smagen af vanilje i koldskål og bruger det altid)

Havregryn

Andet

 • Vaniljeis til servering

Sådan gør du

 • Giv jordbærerne et opkog, så de bliver bløde.
 • Kom dem i en si med en skål under og tryk alt det saft ud af jordbærerne, som du kan. Skålen med saft (det ligner lidt en tynd grød) er det, som skal bruges i koldskålen.
 • Skålen stilles i køleskabet, så det kan køle helt af.
 • I mellemtiden laves havregrynene.
 • Kom havregryn, smør og sukker på en pande.
 • Ved middel til høj varme røres der i blandingen.
 • Smøret vil smelte og blandingen vil med tiden blivere mere gylden.
 • Når det hele er smeltet sammen med havregrynene og blandingen har fået lidt farve (det tager cirka 10 minutter alt efter hvor meget varme du har på), så hældes havregrynene af panden og ud på bordet med bagepapir, så de kan køle helt ned. Når de er kølet ned, så vil de være dejlig sprøde.
 • Havregrynene kan holde sig lækre i en lufttæt beholder i en uges tid - De er også lækre ovenpå is!

Selve koldskålen

 • Kom sukker, citron, kærnemælk, fløde, vanilje og den afkølede jordbærsaft i en stor skål.
 • Det hele skal røres sammen, indtil sukkeret er helt opløst.
 • Jordbærkoldskålen er nu klar til at blive serveret med en klat vaniljeis og ristede havregryn på toppen.
 • Velbekomme.

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

Jordbærkoldskål Med Ristede Havregryn Og Vaniljeis