En lækker opskrift på indbagt kylling. Dejen bliver så sprød og kyllingen indeni bliver saftig. Jeg synes, at de smager bedre end dem man får i en chinabox!

Jeg elsker indbagt kylling! Det her er min favorit opskrift på indbagt kylling. Dejen bliver mega sprød og kyllingen holdes saftig indeni. Dejen laves med danskvand og en smule vodka. Jeg bruger vodka, fordi alkoholen fordamper hurtigt og gør dejen ekstra sprød, men du kan sagtens undlade vodka og tilføje mere danskvand og stadig få en fantastisk sprød dej. Du kan også bruge øl i stedet for danskvand. Øldej til kylling og fisk smager herligt.

Søger du andre opskrifter på kylling, så kan du finde mine opskrifter med kylling lige HER.

Denne dej kan også bruges til fisk eller grøntsager (f.eks. løg til sprøde løgringe) eller svampe. Du skal blot huske at ændre på tilberedningstiden alt efter hvad du laver.

Tips til indbagt kylling

Du kan krydre dejen, som du selv ønsker den. Den er god bare med salt, men du kan tilføje paprika, chili, oregano, timian… you name it.

Server evt en lækker dip til.

Denne sprøde kylling vil også være lækker i en sandwich eller burgerbolle!

Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej

Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej
Udskriv Pin Opskriften
3.96 fra 25 stemmer

Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej

Sprød indbagt kylling, som smager himmelsk!
Ret Aftensmad
Keyword Indbagt Kylling
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Sådan gør du

  • Varm olien til 180 grader (jeg anbefaler at bruge en friture, så temperaturen er konstant, men en gryde kan også gå)
  • Skær kyllingebrysterne ud i strimler. Jeg havde 2 kyllingebryster i de 450 gram og jeg skar dem i 6-7 strimler hver.
  • Rør mel og bagepulver sammen. Tilføj så salt, paprika og chili efter behov (bare salt er også lækkert). Rør så danskvand og vodka i - tilføj danskvand lidt ad gangen, indtil ønsket konsistens på dejen. 
  • Kom den ekstra mel på en tallerken.
  • Lav 2-3 stykker kylling i frituren ad gangen.
  • Vend strimlerne i melet og så skal de dækkes af dejen.
  • Dyp nu halvdelen af strimlen ned i olien og lad den sætte sig i et par sekunder før du kommer den helt i. Gøres dette ikke, så kan den ende med at sætte sig fast i friturekurven i bunden (bruger du en gryde kan du bare komme strimlen i helt med det samme).
  • Gør dette ved 2-3 strimler og de skal nu have cirka 5 minutter i olien. Vend dem nogle gange og hold dem gerne under olien med en hulske, så de får varme over det hele og bliver top sprøde.
  • Hav en tallerken klar med køkkenrulle og kom de færdige kyllingestykker på.
  • Gentag dette, indtil du har brugt alt kyllingen.
  • De sprøde indbagte kyllingestykker er nu klar til servering.
  • Velbekomme.

  Noter

  Vodka kan undlades, så skal du bare erstatte det med ekstra danskvand. Vodkaen bruges, fordi alkohol fordamper hurtigt og giver kyllingen en ekstra sprød crust.
  Jeg er også at finde på de sociale medier:

  Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

  Min Instagram

  Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

  Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej Hjemmelavet Indbagt Kylling - Kylling I Sprød Dej