Butterdejsstang med Big Mac fyld er noget du bare må prøve! Nemt at lave og det smager bare himmelsk! Flettet butterdej fyldt med oksekød, cheddar og min hjemmelavet Big Mac sauce (og ja, den smager af Big Mac!). Server med lidt salat til og mere Big Mac sauce. Så weekendens menu reddet! 😀

Jeg har lavet masser af ting med Big Mac efterhånden og det er dressingen/saucen der gør det hele! Jeg har før lavet Big Mac Pitabrød Pizza, Big Mac nachos, Big Mac wraps, en kæmpe Big Mac burger i fad og nu Big Mac butterdejsstang. Min kæreste spurgte efter en ny opskrift med Big Mac og det skulle han da have! Det er ofte mig, som bestemmer menuen, fordi jeg laver maden her til bloggen, som vi så efterfølgende spiser til frokost og aften. Så når han ind i mellem kommer med noget, som han godt kunne tænke sig til frokost eller aftensmad, så skal han da selvfølgelig have det! 🙂

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Opskriften her er virkelig nem og jeg vil vise trin for trin, hvordan jeg fletter stangen og hvordan jeg fylder stangen. Lad os komme i gang!

Big Mac Butterdejsstang - Flettet Butterdej Med Big Mac Sauce, Oksekød Og Cheddar Big Mac Butterdejsstang - Flettet Butterdej Med Big Mac Sauce, Oksekød Og Cheddar

Udskriv Pin Opskriften
4.93 fra 14 stemmer

Big Mac Butterdejsstang - Flettet Butterdej Med Big Mac Sauce, Oksekød Og Cheddar

En virkelig lækker butterdejsstang med Big Mac fyld. I selve opskriften på bloggen (hvis du har printet denne side ud), så finder du større billeder af fremgangsmåden på denne stang. 
Ret Big Mac
Keyword Butterdejsstang
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Big Mac Sauce

Sådan gør du

 • Start med at stege oksekødet på en pande med lidt olie, salt og peber.
 • Når det er færdigt, så tag kødet af panden, men lad saften fra kødet blive tilbage, da vi ikke ønsker det i vores butterdejsstang.
 • Bland saucen ved at blande alle ingredienser og smage til med salt og peber.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Rul butterdejen ud og skær den som billedet her (antallet af strimler behøver ikke være det samme):
 • Så skal der smøres lidt af saucen på:
 • På med oksekødet:
 • Så mere sauce:
 • Så osten:
 • Så bruges de overskydende stykker butterdej (trekanterne i hjørnerne) og placeres på fyldet. På den måde bruges alt butterdejen og fyldet bliver inde i stangen og så bukkes enderne op.
 • Nu skal der “flettes”. Skiftevis tages en strimmel fra den ene side og lægges over, så en strimmel fra den modsatte side osv.
 • Når den er flettet, så brug fingrene til at trykke de små strimler en smule sammen, så risikerer du ikke at den åbner op i ovnen.
 • Nu skal den blot over på en bageplade og pensles med æg og drysses med sesam.
 • Den skal nu bage i 22-25 minutter eller indtil den er flot gylden.
 • Server den med ekstra Big Mac sauce og salat.
 • Velbekomme.

Fremgangsmåde til big mac butterdejsstang:

Start med at stege oksekødet på en pande med lidt olie, salt og peber.

Når det er færdigt, så tag kødet af panden, men lad saften fra kødet blive tilbage, da vi ikke ønsker det i vores butterdejsstang.

Bland saucen ved at blande alle ingredienser og smage til med salt og peber.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul butterdejen ud og skær den som billedet her (antallet af strimler behøver ikke være det samme):

Big Mac Stang

Så skal der smøres lidt af saucen på:

Big Mac Stang

På med oksekødet:

Big Mac Stang

Så mere sauce:

Big Mac Stang

Så osten:

Big Mac Stang

Så bruges de overskydende stykker butterdej (trekanterne i hjørnerne) og placeres på fyldet. På den måde bruges alt butterdejen og fyldet bliver inde i stangen og så bukkes enderne op.

Big Mac Stang

Nu skal der “flettes”. Skiftevis tages en strimmel fra den ene side og lægges over, så en strimmel fra den modsatte side osv.

Big Mac Stang

Når den er flettet, så brug fingrene til at trykke de små strimler en smule sammen, så risikerer du ikke at den åbner op i ovnen.

Big Mac Stang

Nu skal den blot over på en bageplade og pensles med æg og drysses med sesam.

Den skal nu bage i 22-25 minutter eller indtil den er flot gylden.

Server den med ekstra Big Mac sauce og salat.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

Big Mac Butterdejsstang - Flettet Butterdej Med Big Mac Sauce, Oksekød Og Cheddar Big Mac Stang