Flødekartofler med pikantost er virkelig de bedste flødekartofler. De er så cremede med pikantost og så smager de fantastisk. Det er en opskrift, som alle vil elske. Det er store ord… I know. Men de her flødekartofler er bare de bedste!

De her flødekartofler vil egne sig godt til kød og kylling. De er sågar også gode som hovedret med salat til, hvis man ikke ønsker kød.

Da min kæreste tog sin første bid af disse flødekartofler fik han nærmest stjerner i øjnene. Han sagde, at det var bedste flødekartofler han nogensinde havde smagt. Selvom der var et stort fad foran ham og rester nok til nogle dage, så spurgte han allerede hvornår jeg vil lave dem igen. Så disse flødekartofler er mere end godkendt.

Søger du andre opskrifter på flødekartofler, så har jeg nogle stykker som jeg gerne vil anbefale. Her er en version med karrysauce / En version der er mere almindelig uden ost / En vildt lækker en med whiskysauce

Tips til disse flødekartofler med pikantost

De bedste kartofler til flødekartofler er melede kartofler. Så brug endelig ikke nye kartofler til denne opskrift.

I stedet for pikantost, så kan du også bruge neutral flødeost, flødeost med hvidløg osv.

Du kan også tilføje grøntsager udover løg. F.eks. revet gulerødder, peberfrugt og andre grøntsager. Jeg anbefaler blot at stege dem sammen med løgene, så de kommer i saucen. Du kan også komme skiver af sød kartoffel i mellem kartoffelskiverne eller f.eks. skiver af gulerødder (hvis du kan finde store gulerødder).

Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler

Tjek lige de sprøde toppe på disse lækre flødekartofler. De smager bare så godt.

Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler

Hvad serverer man til fløde kartofler med pikantost?

Som billedet viser så kunne jeg spise dem som de er, så lækre er de. Men ellers så er oksecuvette i ovnen et lækkert bud.

Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler
Udskriv Pin Opskriften
3.94 fra 15 stemmer

Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler

Det her er virkelig verdens bedste opskrift på flødekartofler. Så cremede og toppen så sprød og lækker.
Ret Aftensmad, Tilbehør
Keyword Flødekartofler, Pikantost
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt smør i en gryde og steg løgene.
 • Tilføj så melet.
 • Kom fløden i lidt ad gangen og rør godt.
 • Når alt fløden er i, så tilføjes mælk og bouillonterninger.
 • Lad det komme op og boble.
 • Når bouillonterningerne er opløste, så tilføjes pikantosten og herefter skal saucen smages til med salt og peber.
 • Skær kartoflerne i tynde skiver - gerne 2-3 mm. For at spare tid så anbefaler jeg mandolinjern eller en foodprocessor.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Hæld saucen i et stort lasagnefad.
 • Stil kartoflerne på højkant i fadet oveni saucen, så noget af kartoflerne stikker op fra saucen. Dette vil bliver sprødt i ovnen. Har du svært ved at få kartoflerne til at blive stående i mens du kommer flere kartofler i, så kan du bruge en spatel eller grydeske til at holde kartoffelskiverne på plads.
 • Når fadet er fyldt med kartofler, så pensles toppen af kartoflerne med lidt olie og herefter drysses der salt og peber udover.
 • Fadet skal nu i ovnen i cirka 70 minutter eller indtil godt gylden og kartoflerne er færdige.
 • Lad gerne kartoflerne køle i 15 minutter før servering.
 • Velbekomme.
Jeg er selvfølgelig også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side, hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler Verdens Bedste Flødekartofler Med Pikantost - Opskrift På Flødekartofler