Sous vide ribbensteg skåret ud i lækre tern og stegt gyldne på panden, så sværerne er sprøde og kødet har stegeskorpe. Det smager himmelsk! Kødet er så saftigt.

Sous vide ribbensteg

Det er vigtigt, at kødet duppes helt fri for saft før det vakuumpakkes.

Jeg tilføjer ingen krydderier i vakuumposen. Det kan du sagtens gøre, men pas på! Når kød sous vides, så bliver smagene mere intense. Så hold lidt igen og vent med salt.

Før de steges så skal de duppes godt for væske – de sprutter en del.

Gå sværerne efter når de kommer ud af vakuum posen og sørg for de er ridset godt – men ikke helt ned i kødet.

Jeg krydre kun med salt og peber, men timian vil også være rigtig lækkert. Nyd dem til f.eks. kartofler, en frisk salat og en lækker sovs.

Disse skiver kan nydes som de er (jeg kunne ikke holde nallerne væk) eller de kan bruges til andre retter. Jeg kommer med mit bud på to retter senere her på bloggen.

Det er vigtigt at stege sværerne ved høj varme og indtil de har fået god farve, så du får sprøde svær. Når sværerne er sprøde, så skal kødet blot have stegeskrope hele vejen rundt og så er de klar til servering.

Prøv også ribbensteg i ovnen.

Sous Vide Ribbensteg
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Sous Vide Ribbensteg

Lækker sous vide ribbensteg skåret ud imindre stykker og stegt lækre og sprøde på panden. Fantastisk tilbehør til hovedretten eller i en sandwich.
Ret Ribbensteg
Køkken Dansk
Keyword Sous vide
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Sous Vide 1 day
Samlet tid 1 day 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Dup ribbenstegen godt før den vakuum pakkes.
  • Sous vide kødet ved 68 grader i 24 timer.
  • Pak kødet ud og dup for væske.
  • Sørg for sværerne er ridset godt og skær så kødet ud i stykker – cirka 12-15 tern.
  • Drys stykkerne med salt og peber.
  • Varm en pande godt op og tilføj olie. Steg sværerne først og når de er mørk gyldne og sprøde, så kan kødet får stegeskorpe hele vejen rundt. Pas på – kødet sprutter.
  • Så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Det færdige sous vide kød kan fryses – det er dog vigtigt at kødet ikke er koldt, når det skal steges, da dette vil resultere i tørt kød, fordi det skal stege længere for at blive varm indeni. 
Du kan også sous vide kødet færdigt til om morgenen eller dagen før det skal bruges og så opbevare det i køleskabet i posen. Så kan det sous vides i 20 minutter før det skal bruges så det varmes igen, så kan det skæres ud og steges efterfølgende. 
Sous Vide Ribbensteg
sous vide ribbensteg

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Sous Vide Ribbensteg
Ribbensteg i sous vide