Ribbensteg med sprøde svær er et hit både til julefrokosten, julemaden, men også i en sandwich eller burger eller tilbehør som passer til hele året.

Ribbensteg med sprød svær

Jeg har denne gang givet sværerne til de blev fine gyldne og sprøde, men du kan sagtens give dem mere, så de bliver endnu mørkere.

Et andet trick er at koge noget vand på en stor pande og så koge sværerne (kun sværerne skal være dækket af vand ikke kødet) i et par minutter før steget kommes i et fad og fremgangsmåden i opskriften bruges.

Ribbensteg er ret tilgivende, fordi der er meget fedt i kødet. Men brug stadig gerne stegetermometer for at sikre en toplækker og saftig steg.

Ribbensteg er en saftig steg, men også et fedt stykke kød. Så skal den bruges til sandwich, så brug gerne syltede agurker og/eller syltede rødløg i sandwichen, så det syre bryder lidt med det fede.

Jeg snitter sværerne på begge led. Det giver bedre mulighed for fedtet at smelte og give lækre svær.

Prøv også flæskesteg med sprøde svær, som er marineret i hvidløg, timian og rosmarin.

Saftig Ribbensteg
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Saftig Ribbensteg Med Sprøde Svær

Lækker og saftig ribbensteg – opskriften kan også bruges til større stykker ribbensteg, så skal den blot have længere i ovnen, men fremgangsmåden er den samme.
Ret Ribbensteg
Køkken Dansk
Keyword Ribbensteg
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft – brug stegetermometer til denne opskrift for at opnå den bedste steg.
  • Rids i sværene både på den lange led og på den korte led. Godt ned i fedtet, men uden at skære ned i kødet. Så får du små stykker svær og masser af steder hvor marinanden kan sætte sig.
  • Kom olie på toppen og lad det rigtigt løbe ned i mellem sværerne.
  • Gnub salt på.
  • Kom stegen i et fad og tilføj væske, så det når 0,5 cm af kødet.
  • Kom et stegetermometer i, så du kan holde øje med temperatureren.
  • Kom fadet i ovnen og giv stegen, indtil sværerne puffer og ser lækre ud (se noter). Herefter skrues ovnen ned til 120 grader varmluft og stegen skal nu have, indtil kernetemperaturen rammer 64 grader. Tag så stegen ud og lad den hvile i 30 minutter – så vil stegen stige til cirka 71 grader og du vil have en lækker og saftig steg.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan sagtens give stegen længere tid ved 220 grader, så sværerne bliver mørkere.

Derfor er stegetermometer en god idé

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Saftig Ribbenssteg
Saftig Ribbenssteg