Indeholder reklame. Lækker flæskesteg med sprød svær og smurt med en oliemarinade med masser af hvidløg, som giver en helt fantastisk smag – helt uden at komme i julestemning.

Flæskesteg med sprød svær er skønt året rundt. Flæskesteg kan serveres til jul, til sommermaden, bruges i en burger og meget andet. I denne opskrift på flæskesteg med sprød svær har jeg piftet stegen lidt op med tørrede urter og hvidløg, som giver en fantastisk smag.

Flæskesteg Med Sprøde Svær
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Flæskesteg Med Sprøde Svær

Flæskesteg med sprøde svær med en marinade af hvidløg, timian og rosmarin. Jeg laver kun en lille steg på 1 kg i denne opskrift, men du kan nemt gange marinaden op og fremgangsmåden i ovnen er den samme, dog vil tiden så varierer med større stykker steg.
Ret Flæskesteg
Køkken Dansk
Keyword Flæskesteg, Hvidløg, Rosmarin, Timian
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft – brug stegetermometer til denne opskrift for at opnå den bedste steg.
  • Rør olie, salt, peber, rosmarin og timian sammen.
  • Knus hvidløgene men vent med at tilføje dem i marinaden (se noter).
  • Rids i sværene både på den lange led og på den korte led. Godt ned i fedtet, men uden at skære ned i kødet. Så får du små stykker svær og masser af steder hvor marinanden kan sætte sig.
  • Kom stegen i et fad og tilføj 2-3 tsk af oliemarinanden og lad den løbe ned i alle rillerne.
  • Tilføj nu hvidløg i marinanden og smør resten af stegen ind i det.
  • Kom et stegetermometer i, så du kan holde øje med temperatureren.
  • Kom fadet i ovnen og giv stegen, indtil sværerne puffer og ser lækre ud. Herefter skrues ovnen ned til 120 grader varmluft og stegen skal nu have, indtil kernetemperaturen rammer 64 grader. Tag så stegen ud og lad den hvile i 30 minutter – så vil stegen stige til cirka 71 grader og du vil have en lækker og saftig steg.
  • Velbekomme.

Noter

Får sværene hvidløg, så vil de blot sætte sig og branke i ovnen. Men tilføjes de i marinaden efter sværene har fået marinanden uden hvidløg, så vil de give masser af smag til kødet uden at branke.
Disse svær holdt sig så sprøde, at vi både dagen efter og dagen efter igen kunne spise flæskestegssandwich med sprøde svær.

Flæskesteg med sprød svær

Jeg krydre min flæskesteg med blandt andet timian og hvidløg. Jeg vil dog vente med at komme hvidløg i mikset til efter sværene har fået oliemarinaden. Hvis hvidløg kommes i med det samme, så vil de blot branke på toppen. Men tilføjes hvidløg efter til oliemikset og smøres rundt om stegen uden at ramme svær, så har du en lækker steg proppet med smag af krydderurter og hvidløg.

Ved at bruge lidt olie eller en olieblanding som her i mellem sværene, så har du allerede fedt, som er klar til at blive opvarmet i ovnen i stedet for at vente på at fedtet fra sværerne selv smelter. Dette gør at sværne puffer hurtigere op og bliver lækre sprøde.

Tjek lige de gyldne og sprøde svær! Jeg elsker altså flæskesteg og med krydringen, så kan den spises hele året uden at komme i julehumør.

Til at snitte sværene er der brug for en god skarp kniv. En sknap kniv er et vigtigt håndværk i køkkenet, da det gør arbejdet meget nemmere. Når jeg arbejder med en god og skarp kniv, så bliver jeg også gladere i køkkenet. Jeg skal nemlig ikke kæmpe mod kniven for at hakke, snitte eller skære.

Derfor er stegetermometer en god idé

Flæskesteg Med Sprød Svær
Flæskesteg med sprød svær

Njord kniven er virkelig en kniv, som jeg er helt vild med. Den er ikke bare flot, man har også et godt greb og kniven er meget let, hvilket gør den nem at arbejde med. Knivklingen er smedet af 33 lag japansk stål og det giver ikke bare en skarp kniv, men også en rigtig flot klinge. Vil du se nærmere på Njord kniven eller gå på opdagelse hos Ansø of Denmark, så kan du finde den her.. (Reklamelink)

Flæskesteg Med Sprød Svær

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!