Serranoruller med flødeost, urter og pesto smager himmelsk. De kan nydes som en hapser, sammen med brød og så er de perfekt til tapasbordet.

Serranoruller er en velsmagende forret eller snack, der kombinerer den saltede smag af serranoskinke med cremet flødeost. Disse ruller er lette at lave ved blot at smøre flødeost på skinkeskiver sammen med urter og pesto og rulle dem sammen. Denne nemme opskrift kræver få ingredienser og er et populært valg til sammenkomster og som en del af tapas-menuen.

Serranoruller er anderledes og så lækkert. Prøv også tortillaruller, cocktailpølser i svøb og/eller grønne bønner med bacon. De er alle super til tapas.

Opskrift på serranoruller

Serranoruller
Udskriv Pin Opskriften
4.56 fra 9 stemmer

Serranoruller

Serranoruller med flødeost og peberfrugtpesto er perfekt til tapasbordet – de kan nydes som hapsere eller serveres med brød til.
Ret Serranoruller
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Serrano, Tapas
Forb. tid 14 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hak rødløg, purløg og persille fint.
 • Kom et stykke film ud på bordet og læg serranoskinken på, så stykkerne overlapper hinanden lidt – se evt. min video længere nede i indlægget.
 • Smør flødeost udover – helt ud til kanten over det hele.
 • Smør herefter peberfrugtpesto på.
 • Drys purløg, persille og den ønskede mængde rødløg over.
 • Nu skal det rulles sammen til en rulle og filmen vikles godt rundt om og strammes om rullen.
 • Kom rullen på køl i en times tid – den kan den også bruges med det samme.
 • Pak rullen ud og skær den ud i 1-1½ cm tykke skiver – en skarp kniv er vigtig.
 • Kom rucola i en skål og servér rullerne ovenpå.
 • Så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Rullerne kan holde et par dage på køl i lufttæt beholder.

Tips til opskriften

Rullerne kan holde et par dage på køl i lufttæt beholder – det nemmeste er at lade den forblive en hel rulle og ikke skåret ud, hvis den forberedes dagen før servering og først skæres ud, når rullerne skal serveres.

Hvad kan man servere til serranoruller?

Jeg serverer dem på bund af rucola, men det er selvfølgelig valgfrit. Hvis det er en slags tapasanretning eller et bord med en masse små snacks og hapsere, så serverer jeg gerne lækkert brød til.

Rullerne er også gode som forret med en lille klat hjemmelavet dressing eller mayo til, lidt salat og lækre brød i skiver med smør til.

Jeg kan også anbefale at prøve serranoruller i en sandwich sammen med salat og en hjemmelavet mayonnaise – det er en vindersandwich!

Sådan laves serranoruller

Serranoruller

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.