Ruby gelato – lækker hjemmelavet is med ruby chokolade som giver den lækre chokoladeis en let syrlighed. Isen kan nemt nydes alene, men den er også super som tilbehør til kage, belgiske vafler og andet lækkert.

Kan du ikke få nok af is ligesom jeg, så kan du finde alle mine opskrifter på is og isdesserter lige HER. Der er også masser af opskrifter på is, som ikke kræver en ismaskine.

Tips til ruby gelato

Hvis chokoladen ikke er rørt helt ud i isen, så kan du anvende en stavblender. Denne is består af mere mælk end fløde (heraf gelato), så du kan sagtens blende den uden at risikere at fløden piskes for meget.

Ruby Gelato

Jeg elsker hjemmelavet is!

Ruby Gelato

Vigtigt når du laver hjemmelavet is

Den helt rigtige konsistens og smag til hjemmelavet gelato opnåes, når isen skal legeres. Når jeg snakker smag, så mener jeg her at isen godt kan smage af æg, hvis den ikke legeres rigtigt.

Hvis isen legeres ved højere grader end 81-83 grader, så kan den begynde at smage af æg. Æggene vil samtidig begynde at tilberede og så vil du få en is med klumper i stedet for en cremet is.

Legeres isen ikke nok, så vil du ende med en is som kan lave iskrystaller og smelter, så snart du laver en kugle is af den. Is smelter selvfølgelig, men er den ikke legeret rigtigt, så smelter isen næsten før du kan nå at tage en bid.

Ruby Is

Ruby gelato er fantastisk alene, men den er også super i en isvaffel, på en belgisk vaffel eller som en del af en islagkage.

Ruby Gelato
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Ruby Gelato

Hjemmelavet ruby gelato – Hjemmelavet is med ruby chokolade
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Is, Ruby Chokolade
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en let æggesnaps.
  • Rør mælk og fløde i.
  • Kom det hele i en gryde og varm langsomt til 82 grader under konstant omrøring.
  • Tag gryden af varmen og rør ruby chokoladen i (er det ikke i små knapper, så skal chokoladen hakkes først).
  • Vil du være sikker på at chokoladen er rørt godt i og opløst helt, så kan du lige blende massen kort med en stavblender.
  • Kom den færdige ismasse i en bøtte, og stil i køleskabet i 4 timer for at køle ned.
  • Kom ismassen i ismaskinen og lad den køre, indtil den er færdig.
  • Tilføj isen i en bøtte og kom i fryseren i et par timer, indtil isen har sat sig.
  • Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Chokoladens farve forsvinder lidt i isen, når den blandes i den varme ismasse. Så jeg farvede med meget lidt pink pastafarve.
Isen kan nemt holde sig et par måneder i fryseren.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Ruby Gelato
Ruby Is
Ruby Is