Jeg blev inspireret, da jeg var ude at spise i sidste weekend. På Madklubben Østerbro fik jeg en hovedret, som bestod af romainesalat vendt i en parmesansauce, og dertil var der serveret stegt kylling, syltede agurker og en sauce. Saucen var dog ikke nødvendig, da der var masser af smag i parmesansaucen. Denne ret måtte jeg altså bare genskabe i mit eget køkken!

Jeg synes selv, at det gik rigtig godt med at genskabe retten og jeg nøjes med parmesansaucen i salaten, da jeg synes at det var rigtig lækkert. Så i dag får I min udgave af romainesalat vendt i parmesansauce, helstegt kylling og syltede agurker.

Parmesansaucen går virkelig godt til den lidt bitre romainesalat.

Min kylling er ret bleg på billederne! Men kødet indeni er så saftigt og lækkert.

I dag serverer jeg blot købte syltede agurker / agurkesalat til retten, men hvis du vil lave dem selv, så har jeg en opskrift lige HER.

Tips til denne parmesansauce:

Du kan tilføje andre krydderier i saucen evt. lidt chili for kick, paprika eller måske lidt muskatnød.

Når den lune sauce hældes over romainesalaten, så skal den serveres med det samme, så salaten stadig er lækker og sprød.

Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling

Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling

Lækker parmesansauce vendt i romainesalat. Det perfekte tilbehør til aftensmaden. 
Ret Aftensmad, Kylling, Salat
Keyword Parmesan
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Parmesansauce og salat

Kylling

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
 • Rens den hele kylling, kom den i et fad og drys med salt. 
 • Kom nu kyllingen i ovnen i 15-20 minutter eller til den får farve og skru så ned på 180 grader og giv den 35 min (så den får 55 minutter i alt). 
 • I mens kyllingen er i ovnen så skæres romainesalathovederne. 
 • Skær alle hoveder i 3 dele (bruger du to store hoveder, så skær den i 5), den del som er bunden og består mest af hvidt skal kasseres, så du har 2 dele af hovedet tilbage. Tag nu bladene fra hinanden og kom dem alle i en skål. 
 • I en gryde smeltes smør og mel røres i. 
 • Pisk nu mælk i lidt ad gangen og lad den tykne.
 • Tilføj parmesan og lad rør godt, indtil osten er smeltet. 
 • Smag saucen til med salt og peber. 
 • Når kyllingen er færdig, så hældes saucen over salaten og saucen vendes i. Retten er nu klar til servering. 
 • Velbekomme. 

Noter

Det er vigtigt at saucen først hældes over salaten, når retten skal serveres, så salaten bevarer sin sprødhed. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling Romainesalat Med Parmesansauce - Serveret Med Helstegt Kylling