Quinoasalat smager så godt! Denne her er frisk og lækker og kan sagtens spises alene. Den er dog også skøn som tilbehør til f.eks. grillmaden.

Salater kan laves på utallige måder, men en af mine favorit er salater er quinoa. Denne her med semitørrede tomater, feta, syltede hvidløg og meget andet er intet mindre end smagen af sommer – salaten er dog fantastisk året rundt.

Jeg elsker hjemmelavet quinoasalat. Salaten er perfekt tilbehør til så mange ting og den smager så godt. Det her er min bedste opskrift på quinoasalat. Prøv også quionafrikadeller

Quinoasalat
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Quinoasalat

Lækker og nem quinoasalat – perfekt til sommerens grillmad.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter pakkens anvisning – jeg har også lidt salt i vandet. Når de er færdige, så hældes de i en si og skylles under koldt vand, indtil de er helt afkølet.
  • Skær agurk i tern.
  • Hak hvidløgsfedene.
  • Hak persillen og rødløg.
  • Skær feta i tern.
  • Kom quinoa, agurk, rødløg, hvidløg og persille i en skål og rør det sammen.
  • Smag mikset til med godt med citronsaft, salt og peber.
  • Kom feta og semitørrede tomater i og vend forsigtigt sammen.
  • Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg bruger semitørrede tomater, da jeg altid laver en stor portion og stort set altid har en portion i køleskabet eller i fryseren (de kan nemlig sagtens fryses med olie). Du kan også købe færdige semitørrede tomater eller du kan bruge friske tomater – smagen vil selvfølgelig være anderledes.
Salaten kan holde 3 dage på køl i lufttæt beholder.

Quinoasalat

Jeg elsker quinoa! Denne her salat er ingen undtagelse. Proppet med masser af lækkerier. Jeg serverede grillet kylling til.

Salaten kan holde 3 dage på køl i lufttæt beholder.

Bruges der ikke semitørrede tomater men friske tomater og droppes de syltede hvidløg, så anbefaler jeg 1-2 spsk olie i salaten, da salaten ellers får sin olie fra de semitørrede tomater og hvidløgene (selvom de drænes).

Du kan blande lige det i, som du ønsker i din quinoasalat. Ønskes der kød i, så vil stegt kylling være lækkert eller evt. kommes salaten på et fad og toppe med tynde skiver steak eller nyretap.

Fordi der er feta i, så synes jeg den mætter godt og vil sagtens kunne nydes alene evt. med lidt lækkert rosmarinbrød til.

Jeg laver den med hjemmelavede semitørrede tomater, men de kan også købes på glas nogle supermarkeder. Du kan også bruge soltørrede tomater hakket i mindre stykker – men jeg anbefaler klart semitørrede tomater og hjemmelavet smager bare bedst. Friske tomater kan også anvendes, men så skal der smages lidt ekstra til med salt i salaten.

Quinoasalat
Opskrift på salat med quinoa

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest

Quinoasalat
Quinoasalat