Jeg har i denne uge delt opskrift på oksecuvette og whiskysauce, så selvfølgelig skal I også have en opskrift på en lækker udgave af ovnbagte kartofler.

Du kan finde opskriften på lækker oksecuvette lige HER og opskriften på min lækre whiskysauce lige HER.

Min version her på bagte kartofler er med bagte hvidløg, fordi jeg synes det smager himmelsk. Det hele er så vendt i brunet smør, som bare gør disse kartofler endnu bedre!

Jeg elsker bagte kartofler, de kan krydres med hvad som helst (næsten) og de kan gøres bløde og sprøde på samme tid. Jeg elsker dem bare!

Hvis du søger andre opskrifter med kartofler, så finder du alle mine opskrifter HER. Der er alt fra brunede kartofler, flere slags ovnbagte kartofler, flødekartofler til hjemmelavede pomfritter og kartoffelpandekager.

Tips til disse ovnbagte kartofler

Du kan bruge andre krydderier end timian. Basilikum, oregano, paprika osv er også lækre på ovnbagte kartofler. Bare du også husker salt og evt. peber, så er du good to go!

Jeg elsker at servere dem med frisk persille, men det er selvfølgelig helt valgfrit.

Skal disse kartofler være ekstra ekstra lækre, så kan du komme hakkede nødder i den brunede smør.

Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg

Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg

Herligt tilbehør til en god bøf.
Ret Tilbehør
Keyword Brunede kartofler, Brunet smør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær kartofler i halve og kvarte alt efter hvor store de er og kom dem i en pose sammen med lidt olie (ca. 3 spsk), salt og timian 
  • Ryst posen godt og kom kartoflerne på en bageplade. Kartoflerne skal nu bage i  ca. 35 minutter. Lad et hjørne på pladen være fri, da hvidløgene skal ligge der.
  • Skær et snit i toppen på alle hvidløgsfeddene og kom dem i ovnen, når kartoflerne har fået 10 minutter. Hvidløgene skal have ca. 25 min. Drys dem med lidt olie.
  • I mellemtiden smeltes smørret ved lav varme og når vallen (det hvide i smørret) er synket til bunds, så skrues der op på middelhøj varme og nu skal smørret op og skumme og til sidst bliver det brunt og dufter af nødder. Så har du brunet smør. Pas på det ikke brænder på.
  • Si den brunede smør.
  • Når kartoflerne og hvidløgene er færdige, så kommes kartoflerne i en skål og skallen fjernes fra hvidløgene.
  • Hvidløgene kommes også op i skålen til kartoflerne og den brunede smør vendes i sammen med alt persillen. 
  • De er nu klar til servering.
  • Velbekomme. 
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg Bagte Kartofler Med Brunet Smør Og Bagte Hvidløg