IMG_4092

Danish:

Disse churros er super nemme og hurtige at lave. De er perfekte at dryppe i smeltet chokolade eller i dette tilfælde gelato!

ca. 30 churros
Opskrift:
14 oreos
4½ dl mel
2½ dl vand
100 g smør
2/5 tsk salt (så lidt mere end 1/4)
2 æg
50 g sukker

Olie til friture

Sådan laver jeg dem:

Fremgangsmåde:
Start med at skrabe oreo cremen ud af alle oreos og gem cremen. Lav så en portion af min vanilje gelato, som du kan finde her og tilsæt oreo cremen før du kommer mælken i. (Dette trin er self valgfrit, du kan også piske noget fløde og komme oreo cremen deri)

Blend oreos fint til de har en konsistens som sand. Kom så 3 spsk af de blendet oreos op i melet og bland det (resten af de blendede oreos gemmer du til senere).

Kom vand og smør i en gryde. Så snart smørret er smeltet slukkes der for varmen. Kom så melet i. Rør rundt med en ske eller spatel. Rør til det er en fast klump dej. Lad dejen køle af i 15 minutter eller kom dejen i en røremaskine i 10 minutter. Så skal de 2 æg i, men ET AF GANGEN! Du kan vælge at røre det i eller igen bruge røremaskinen. Når det første æg er blandet i kommes  det andet æg i. Til sidst burde du have en klistret og fast dej.

Varm olien op til 180 grader

Gør en tallerken klar med køkkenrulle og en anden klar med sukker og det sidste blendet oreo.

Kom dejen i en sprøjtepose og tryk nogle lange strimler ud i olien og skær af. Kom ikke for mange i af gangen, da de ikke skal have ret lang tid. De skal have 2-3 minutter eller til gyldne. Kom dem op på tallerkenen med køkkenrulle og tryk så nogle nye strimler ud i olien. Når de er trykket ud i olie kommer du de færdige churros hen på den tallerken med sukker og oreo, rul dem deri, så de bliver dække (det er vigtigt, at dette gøres imens de er varme). Når dette er blevet gjort ved dem alle og der ikke er mere dej skulle du meget gerne have 30 lækre churros klar til at blive spist! Server dem lune og med gelato til. Du kan også som nævnt før piske lidt fløde eller smelte noget chokolade.

Velbekomme!