Nudler med oksekød, broccoli og peanuts. En lækker opskrift for hele familien.

Nudler med oksekød er en lækker og nem ret, hvor mørt oksekød møder risnudler og sprøde grøntsager. Denne kombination af smag og tekstur gør den perfekt til en hurtig hverdagsret, men den er bestemt også perfekt til weekenden. Du kan eksperimentere med forskellige ingredienser og det er også en perfekt tøm køleskabet ret, da du kan komme lige de grøntsager i som du har. Tjek gerne eksempler længere nede i indlægget.

Du kan sagtens komme endnu flere grøntsager i opskriften – f.eks. peberfrugt og gulerødder.

Prøv også nudler med kylling.

Opskrift på wok nudler med oksekød

Nudler Med Oksekød
Udskriv Pin Opskriften
4.75 fra 8 stemmer

Nudler med oksekød

Nem og lækker nudelret med oksekød. Retten er lavet med brede risnudler på 1 cm (også kaldet XL), som kun nogle asiatiske supermarkeder har – de kan dog også fåes online. Ellers kan andre størrelse risnudler også bruges.
Ret Nudler Med Oksekød
Køkken Asiatisk
Keyword Grøntsager, Nudler, Risnudler
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Til servering

 • ekstra forårsløg
 • hakkede peanuts
 • chiliflager
 • 2 lime skåret i både

Sådan gør du

 • Kog vand i en gryde og når vandet koger, så slukkes der for varmen og nudlerne lægges i. De skal ligge cirka 10 minutter i vandet eller, indtil de er helt tilberedt.
 • Imens skæres løg i skiver og hvidløg i tynde skiver.
 • Broccoli rykkes eller skæres i mindre buketter.
 • Hak forårsløg.
 • I en gryde tilføjes lidt olie og oksekød, løg og hvidløg tilføjes.
 • Steg det godt og når kødet er færdigt, så kommes broccoli, forårsløg, vand, bouillonterning, brun farin, sort soya og maggi.
 • Lad mikset komme op og småsimre.
 • Imens røres majsstivelse med lidt vand, så det er helt opløst.
 • Kom mikset i gryden og rør det hele godt. Når det hele simrer, så vil saucen automatisk tyknes, når der røres godt rundt.
 • Når saucen er tyknet, så slukkes der for varmen og nudlerne og peanuts vendes i.
 • Servér retten med hakkede peanuts, chiliflager, ekstra forårsløg og limebåde til – lidt spark fra chiliflager og friskheden fra limesaft over retten fuldender virkelig retten.
 • Velbekomme.

Noter

Retten kan fint holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder.

Tips til opskriften

Retten kan fint holde 3-4 dage på køl i lufttæt beholder.

Retten er lavet med brede risnudler på 1 cm (også kaldet XL), som kun nogle asiatiske supermarkeder har – de kan dog også fåes online. Ellers kan andre størrelse risnudler også bruges.

Sort soya har en siruptykkelse og smager mere intens end anden soya og retten vil derfor få en helt anden smag og farve, hvis sort soya skiftes ud med almindelig soya – men du kan til nød skifte ud med anden soya – bare smag til med soyaen og kom måske ikke alt almindelig soya i fra starten.

Sådan laver jeg nudler med oksekød

Hvilke grøntsager kan man komme i wokret med nudler?

Grøntsager som gulerødder, broccoli, peberfrugt og bønnespirer tilfører masser af farve og lækker smag til nudelretten. Du kan også bruge champignoner eller andre svampe for at give denne stir fry noget mere umami smag. Sidst men ikke mindst så er sukkerærter også rigtig lækkert i – og asparges, selvom det ikke er asiatisk at bruge.

Hvad kan man servere til nudelret med oksekød?

En frisk kålsalat vil passe rigtig godt til retten, men ellers er stegte, grillede eller bagte grøntsager også perfekte til en hjemmelavet nudelret med oksekød. F.eks. squash, peberfrugter, blomkål, broccoli eller aubergine.

Hvis tilbehøret skal være mere asiatisk, så kan jeg anbefale enten hjemmelavede eller købte dumplings og/eller forårsruller – det passer så godt til retten!

Nudler Med Oksekød

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.