Intet som hjemmelavet falafler! Det her er en skøn familieopskrift, som alle vil elske! Serveret med hjemmelavet salsa, tortillas og salat. 

Så stod den på falafler. Jeg har efterhånden lavet dem mange gange og de er virkelig blevet et hit i familien! Vi elsker alle kød, men når den står på falafler, så mangler der faktisk ikke noget kød på bordet! Det er rart ikke altid at skulle spise kød. De er fyldt med smag og så nemme at lave! De var også super med min hjemmelavede salsa, som du også kan finde her på bloggen!

6-8 personer
Opskrift:
400 g tørret kikærter
2 bundt persille
4 ½ tsk salt
Saften fra en halv citron
4 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
½ tsk sød chili
4 spsk rasp
2 løg
8 fed hvidløg

Server i tortillas (eller pitabrød)
Salsa
Creme fraiche
Salat
Agurk

Tomater og rødløg er også godt i

 

Her er linket til min salsa opskrift:

Salsa

Fremgangsmåde:
Lad kikærterne ligge i blød i 12 timer. Bland så alle ingredienser sammen (hak dog lige løgene først) i en skål og giv blandingen en god tur med en stavblender! Wooops, en lækker blanding!

De her falafler skal steges på en pande. Hæl godt med olie på en pande og placer nogle klatter af blandingen rundt omkring på panden og tryk lidt med en ske eller sådan. Det vigtige er så at du lader falaflerne ligge lidt på panden før du begynder at rykke med dem, ellers bliver de ødelagte. Så lad dem få lidt brun farve i bunden, så de bliver mere faste og så kan du vende dem, det er så vigtigt at du igen lader dem ligge lidt! Og husk at steg med godt med olie/fedtstof!

Så er de klar, server i nogle tortillapandekager med noget salat, salsa og cremefraiche! Lækkert! De kan også være perfekte som snacks, bare lav dem mindre og server dem med en lille pind og brug min salsa som en dryppelse! De smager forresten også forrygende kolde, så de er super til madpakken!

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig.