Kladdkaka minder lidt om en kæmpe blødende chokoladekage. Jeg synes, at det er allerbedst serveret med hjemmelavet is til f.eks. vaniljeis og så friske bær. Kagen er rigtig nem at lave og smager så godt.

Kladdkaka er en skøn svensk dessert, der smelter på tungen med sin rige chokoladesmag. Den er nem at lave og perfekt til at tilfredsstille den søde tand. Server den med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis og så har du et stort dessert hit!

Kladdkaka kan serveres lun, men den kan også fint gemmes på køl i 4-5 dage og serveres kold, så er den meget fudgy og konfektagtit – det er så lækkert. Kagen er selvfølgelig også frysevenlig, så den er nem at forberede forvejen.

Prøv også blødende chokoladekage.

Kladdkaka
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Kladdkaka

Opskrift på lækker hjemmelavet kladdkaka
Ret Kladdkaka
Køkken Svensk
Keyword Chokoladekage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 • Smør en 24 cm springform med smør og drys den med mel og ryst det overskydende mel ud – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Smelt smør i en gryde.
 • Pisk sukker og æg til en tyk æggesnaps.
 • Rør den smeltede smør i.
 • Si kakao i en skål og tilføj mel og salt.
 • Rør det tørre mix i det våde mix.
 • Når det hele er foldet godt sammen, så røres chokolade i.
 • Kom alt dejen i springformen og bag nu kagen i cirka 25 minutter – den kan ikke tjekkes med en kødnål, da den skal være blød i midten*.
 • Lad så kagen køle på køkkenbordet i en halv time, så den kan sætte sig lidt før den serveres med vaniljeis til.
 • Kagen kan også afkøle helt i køleskabet og så har du en lækker fudgy kage.
 • Velbekomme.

Noter

Kagen er frysevenlig og kan også fint holde på køl i 4-5 dage.
 
* min kage fik præcis 25 minutter – bager din ovn meget hårdt, så kan det være 23-24 minutter passer bedre og bager din ovne knap så hårdt, så kan det være 27-28 minutter er bedre.

Kladdkaka

Kagen er frysevenlig og kan også fint holde på køl i 4-5 dage.

Sådan laves kladdkaka

Hvad serverer man til kladdkaka?

Kladdkaka er en chokoladekage, som sagtens kan nydes som den er. Men jeg elsker den sammen med vaniljeis. Den næsten flydende chokoladekage sammen med den iskolde is smager himmelsk. Kladdkaka går også rigtig godt sammen med sorbet, hvis desserten ønskes knap så tung.

Vaniljecreme eller råcreme eller en klat kold creme fraiche rørt op med vanilje vil også gå rigtig godt sammen med den hjemmelavede chokoladekage.

Sidst men ikke mindst er sæsonen til friske jordbær eller hindbær, så går de fantastisk sammen med kagen og skaber noget balance med lidt god syre.

Kladdkaka
Kladdkaka

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.